ÎNFRÂNGERE USTURĂTOARE PENTRU FETELE DE LA LADIES TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Noul sezon al Ligii 1 Feminin la fotbal a debutat duminică, 29 august, cu patru meciuri din șase programate inițial. S-au marcat în total 20 de goluri în prima etapă a sezonului 2021/2022. Cele mai multe goluri s-au marcat în duelul dintre Ladies Târgu-Mureș - Vasas Femina Odorhei: 7 goluri. Rita Mitri (Vasas Femina) este jucătoarea etapei, cu o “dublă” reușită împotriva celor de la Ladies Târgu-Mureș. A fost primul meci oficial al echipei Fortuna Becicherecu Mic sub marca “Politehnica Timișoara”. Partida Piroș Security Arad - U Olimpia Cluj a fost amânată pentru 11 noiembrie. Partida CSȘ Târgoviște - Heniu Prundu Bârgăului nu s-a putut disputa din cauza ploii torențiale care a afectat suprafața de joc, cazul urmând a fi analizat la Comisia de Disciplină. Rezultate: CSM Alexandria - Politehnica Timișoara 3-1, Banat Girls - ACS Fotbal Feminin Baia Mare 3-3, Universitatea Galați - AFC Fair Play București 1-2 și Ladies Târgu-Mureș - Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 0-7.

GLORIA BUZĂU A CÂȘTIGAT CUPA ȘI SUPERCUPA ROMÂNIEI LA HANDBAL

Campioana națională en-titre la handbal feminin, CSM București, a ratat câștigarea celui de-al cincilea trofeu al Cupei României, după ce a fost învinsă, duminică, în finala de la Brăila, de formația Gloria Buzău. Echipa buzoiană, câștigătoare în premieră a Cupei României, este considerată acum și deținătoarea trofeului Supercupei României, în urma unei decizii a FR Handbal. SCM Gloria Buzău s-a impus în finală, cu scorul de 35-29 (17-15). În finala mică a competiției, tot duminică, HC Zalău a câștigat în fața echipei Rapid București, cu scorul de 26-24 (15-14). În semifinale, Rapid București a fost învinsă de CSM București (25-21), iar HC Zalău a cedat în fața celor de la Gloria Buzău (25-28). CSM București a cucerit anterior patru trofee (2016, 2017, 2018, 2019), iar Gloria Buzău s-a aflat la prima finală de Cupa României.

HCDS CONSTANȚA, VICTORIE CU CSURGOI KK ÎN PRIMUL TUR AL EUROPEAN LEAGUE LA HANDBAL MASCULIN

Echipa de handbal masculin HCDS Constanța a învins sâmbătă, în deplasare, formația ungară Csurgoi KK, scor 27-23 (13-10), în prima manșă din turul I al EHF European League. Principalii marcatori pentru HCDS Constanța au fost Komogorov, 8 goluri, și Andrei, 7 goluri, iar de la gazde s-a remarcat Kovacevic, 4 reușite. Proaspătă câștigătoare a Supercupei României, HCDS Constanța va juca returul pe teren propriu, în 5 septembrie. Câștigătoarea din dubla manșă se va califica în turul secund al European League.

FABIO QUARTARARO A CÂȘTIGAT MARELE PREMIU AL MARII BRITANII LA MOTOGP, AL CINCILEA SĂU SUCCES ÎN ACEST AN

Pilotul francez Fabio Quartararo (Yamaha) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Marii Britanii, a XII-a etapă a Campionatului Mondial de MotoGP, aceasta fiind a cincea victorie a lui în sezonul 2021, a opta în carieră. El a fost urmat de spaniolul Alex Rins (Suzuki) și de un alt spaniol, Aleix Espargaro (Aprilia). Ultimul a adus primul podium pentru echipa lui, după o luptă aprigă cu australianul Jack Miller (Ducati), clasat al patrulea. În clasamentul general, Quartararo s-a desprins în frunte după acest succes. El a acumulat 206 puncte, 65 de puncte în plus față de ocupantul locului secund, spaniolul Juan Mir (Suzuki), care are 141 de puncte. Pe locul al treilea se află francezul Juan Zarco (Ducati), cu 137 de puncte. A XIII-a etapă, Marele Premiu al Aragonului, va avea loc la 12 septembrie, în Spania, pe circuitul de la Alcaniz.  

CEA MAI SCURTĂ CURSĂ DIN ISTORIA FORMULEI 1

Marele Premiu al Belgiei a fost unul cu totul special. De altfel e mult spus “a fost”, având în vedere că nu prea a fost o cursă în adevăratul sens al cuvântului. Pe o ploaie torențială, Max Verstappen a fost declarat învingător fără să concureze. Pilotul de la Red Bull a stat pe pistă câteva tururi în spatele safety-car-ului, însă după câteva ore bune de amânări, timp în care s-a așteptat ca ploaia să se oprească, responsabilii de cursă au stabilit că întrecerea din etapa a 12-a a Formulei 1 nu se poate desfășura, mai ales că la Spa ploua de două zile. Astfel, chiar dacă piloții au ieșit de mai mute ori pe pista de la Spa, aceștia au stat doar în spatele safety-car-ului și nu au putut concura efectiv. Aceștia au constatat că vizibilitatea era prea mică și le punea siguranța în pericol, așa că era imposibil de disputat cursa. De altfel, chiar Max Verstappen le-a spus celor de la boxe: “Nu văd nimic”. Pilotul de la Red Bull chiar le-a transmis inginerilor să le spună celor din safety-car să stingă stopurile, pentru că lumina lor îl deruta și mai tare. A existat chiar și un accident, cu toate că nu s-a concurat. Pilotul mexican Sergio Perez (Red Bull) a ieșit în decor în timp ce făcea turul pentru poziționarea pe grila de start din Marele Premiu al Belgiei. Perez (31 de ani) a pierdut controlul monopostului într-un viraj și s-a izbit de zidul de protecție. Mexicanul urma să ia startul de pe poziția a șaptea a grilei. Mai bine de trei ore și jumătate au trecut de la ora programată în mod normal pentru începerea cursei până la momentul în care s-a decis terminarea acesteia. Astfel, monoposturile au rulat 3 tururi în spatele safety-car-ului, dintre care două au fost complete. În mod normal, potrivit regulamentului, piloții vor fi clasați după ordinea din calificări și au primit 50% din puncte, iar acestea nu vor fi rotunjite. Interesant este că, în acest fel, George Russell, de la Williams, a bifat primul podium din cariera sa. Grand Prix-ul de la Spa a devenit astfel cea mai scurtă cursă din isorie. Pentru prima dată după cursa din Malaezia 2009, o cursă are punctele înjumătățite. În schimb, aceasta a fost cea mai scurtă cursă din istorie cu clasament oficial. Recordul precedent fusese în urmă cu 30 de ani, la Marele Premiu al Australiei, din 1991. Ca urmare a punctelor obținute la Spa, liderul clasamentului, Lewis Hamilton (Mercedes), mai are doar 3 puncte avans față de Max Verstappen (Red Bull).

NICUȘOR STANCIU, IANIS HAGI ȘI RĂZVAN LUCESCU, ÎN GRUPELE CUPELOR EUROPENE!

Joi seara, play-off-urile Europa League și Conference League au fost duse la capăt, iar mai mulți români au ajuns în grupe. Play-off-urile Conference League și Europa League s-au încheiat joi seara, cu mai mulți români ajungând în grupele cupelor europene. Ianis Hagi a fost primul calificat, după ce Rangers a remizat cu Alaskhert, 0-0, în urma victoriei 1-0 în tur, ajungând în Europa League. Alături de scoțieni și fără Cicâldău și Moruțan pe teren, ineligibili după ce au jucat pentru FCSB și Craiova în preliminariile Conference League, Galata a trecut de Randers, 2-1 și 3-2 la general. Răzvan Lucescu și-a calificat și el echipa în Conference League, în urma victoriei 2-0 cu Rijeka, 3-1 la general, unde ar putea-o întâlni pe CFR. Tot în noua competiție europeană a ajuns și Slavia Praga, care a lăsat de dorit în meciurile europene din acest sezon. Echipa lui Nicușor Stanciu a avut același parcurs ca CFR Cluj, pierzând în turul trei din Champions League, în fața lui Ferencvaros, înainte de a fi răpusă, surprinzător, de Legia Varșovia. Cehii încasaseră un cartonaș roșu în debutul returului și au pierdut 4-3 la general, după 2-2 în tur.

VICTORIE ȘI EGAL PENTRU ECHIPELE MUREȘENE ÎN LIGA 3

Vineri, 27 august, s-a dat startul în sezonul competițional al noii ediții de Liga 3 la fotbal. În Seria a 9-a, formația Avântul Reghin a învins cu scorul de 6-1 (2-0), pe teren propriu, echipa Gloria 2018 Bistrița, iar Unirea Ungheni a încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-0), tot pe teren propriu, întâlnirea cu Unirea Alba-Iulia. Alte rezultate ale primei runde, Seria a 9-a: CSO Cugir - Sănătatea Cluj 2-2, Ocna Mureș - Arieșul Turda 2-1 și Viitorul Cluj - CS Hunedoara 1-6. În runda a 2-a, la data de 4 septembrie, Unirea Ungheni va întâlni în deplasare formația Gloria 2018 Bistrița, și tot în deplasare, Avântul Reghin se va confrunta cu echipa Ocna Mureș.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu