ÎN JUDEȚUL MUREȘ, ANUL ȘCOLAR POATE ÎNCEPE ÎN CONDIȚII DE SIGURANȚĂ

Distribuie pe:

Ieri, 9 septembrie, în Sala Mică a Palatului Administrativ din Târgu-Mureș, Instituția Prefectului - Județul Mureș a organizat o conferință de presă ce a avut ca temă principală începutul noului an școlar în județul Mureș.

Au fost prezenți: Mara Togănel - Prefectul județului Mureș, prof. drd. Sabin Gavril Pășcan - Inspectorul școlar general al IȘJ Mureș, dr. Iuliu Moldovan, Directorul Direcției de Sănătate Publică Mureș.

“Suntem aproape de finalul unui proces de pregătire pentru startul anului școlar, proces coordonat de Instituția Prefectului, la care au luat parte IȘJ Mureș, DSP Mureș, reprezentanții ISU Mureș, primarii din județul Mureș și directorii școlilor. Prioritatea 0 a acțiunilor noastre a fost începerea în siguranță a noului an școlar, fie că vorbim de siguranța sanitară sau de siguranța fizică a copiilor și tinerilor.

La începerea anului școlar, toate cele 600 de unități de învățământ din județul Mureș au asigurate încălzirea și măsurile igienico-sanitare necesare.

Toate unitățile au transportul cu microbuze școlare asigurat și nu vom întâmpina dificultăți pe această linie.

Directorilor de școli le mulțumesc pentru modul în care au gestionat anul școlar precedent - și în anul acesta le solicit seriozitate și profesionalism în gestionarea activității.

Le transmit părinților să aibă încredere în capacitatea instituțiilor județene de a fi la datorie și de a gestiona cu succes o nouă provocare. Împreună, ca o echipă, vom asigura cele mai bune condiții pentru copiii noștri.

Reprezentanților instituțiilor aflate în direct contact cu școala, mă refer aici la ISJ, primăriile din județ, DSP, IPJ, ISU - vă solicit implicare totală. Ne dorim să avem școli sigure, în care condițiile sanitare să fie asigurate, un mediu optim de învățare, care să asigure rezultate școlare cât mai bune.

Nu în ultimul rând, copiilor le doresc mult succes, să se preocupe de educație, să fie receptivi la sfaturile primite la școală și în familie, iar anul școlar să se încheie cu rezultate excelente.

Fac un apel la cadrele didactice să înțeleagă importanța vaccinării. Suntem la 47% dintre cadrele din educație vaccinate în județul Mureș. Este un procent bun, dar nu încurajator sau mulțumitor. Educatorii, învățătorii, profesorii și toți cei care își derulează activitatea în școli trebuie să înțeleagă responsabilitatea pe care o au prin contactul lor cu elevii. În puterea lor de înțelegere stă șansa școlilor de a rămâne deschise cât mai mult timp”, a spus Prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Mai multe despre stadiul de pregătire a unităților de învățământ mureșene pentru un nou an școlar, în numerele viitoare ale cotidianului nostru.

B.L.

Lasă un comentariu