SELECȚIA CANDIDAȚILOR LA ANGAJARE, ÎN CÂTEVA SECUNDE!

Distribuie pe:

Cererea mare venită în ultimul an, atât din partea candidaților, cât și a angajatorilor, a determinat eJobs, una dintre cele mai cunoscute firme de recrutare, să lanseze o aplicație care face selecția candidaților în doar câteva secunde.

Astfel, eJobs își extinde portofoliul cu o nouă linie de business - Skilld (îndemânare, abilitate), prin care dorește să eficientizeze și mai mult procesele de recrutare, acest lucru venind ca un răspuns la contextul actual în care, pe fondul revenirii de anul acesta, piața e la un nivel similar cu cel prepandemic, iar mulți dintre angajatori se confruntă din nou cu o criză de talente.

Cererea de “gulere albe” a crescut cu 47%

eJobs afirmă că, doar în ultimele trei luni, cererea de specialiști din categoria white collar (gulere albe), cu studii superioare, a crescut cu 47% față de perioada similară a anului trecut și cu 10% față de 2019, moment în care piața muncii trecea printr-un adevărat boom.

Cele mai multe joburi pentru candidații white collar au fost scoase la bătaie de angajatorii din București, urmat de Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, fiecare din orașele de provincie oferind câte 11.000 de astfel de locuri de muncă noi doar în ultimele trei luni.

Skilld - cererea și oferta la aceeași masă

Potrivit eJobs, salariul rămâne principalul criteriu după care “gulerele albe” își aleg un job nou, dar la fel de importante sunt și oportunitățile de creștere în carieră, urmate de stabilitatea angajatorului și un pachet de beneficii extrasalariale peste medie.

“Este clar că lista de preferințe a candidaților a crescut în ultima perioadă, având în vedere oferta tot mai generoasă de locuri de muncă, dar și eforturile companiilor de a-i atrage.

Ca un răspuns la această nevoie a pieței, pentru prima oară pe piața din România,

Skilld aduce resursele umane și inteligența artificială la aceeași masă, pentru a face cererea și oferta să se întâlnească mai repede și mai eficient.

Cei mai căutați, specialiștii în vânzări

Potrivit eJobs, cei mai căutați specialiști în acest moment, deci și cei pentru care se depun cele mai mari eforturi în recrutare, sunt cei din departamentele de vânzări, client service, logistică, alimentație și distribuție, pentru aceștia fiind deschise, în total, în ultimele trei luni, peste 60.000 de poziții noi.

“Partea bună este că atunci când încercăm să eficientizăm procesele de recrutare pornim deja de la o bază de date de peste 4,6 milioane de CV-uri, câte s-au adunat în universul eJobs în cei aproape 22 de ani de existență pe piața din România.

Ne dorim ca, până la finalul lui 2023, noua linie de business să reprezinte 10% din cifra de afaceri eJobs”, a mai declarat Bogdan Badea.

Inteligența artificială ne “citește”... instant

Cel mai mare beneficiu și, totodată, principalul obiectiv Skilld este scurtarea proceselor de recrutare, lucru benefic atât pentru candidați, care se plâng de durata prea mare a acestora, dar și pentru angajatori. Cei din urmă se confruntă cu creșterea stresului și a orelor petrecute cu astfel de alegeri, în contextul accentuării deficitului de forță de muncă din piață și al competiției tot mai acerbe.

“Un specialist în resurse umane poate să scaneze un CV și să își dea seama dacă e ceea ce caută în sub 10 secunde. Când însă specialistul respectiv are sute, chiar mii de CV-uri de parcurs într-o zi, aceste secunde se transformă în incredibil de multe ore de muncă. Inteligența artificială face acest lucru tot în câteva secunde, indiferent de numărul de candidați. Iar să poți să oferi timp în aceste zile, când e, într-adevăr, cea mai prețioasă resursă pe care o avem, asta e cu adevărat un lucru mare”, subliniază Bogdan Badea. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu