BENEFICIILE RENUNȚĂRII LA CONSUMUL DE ALCOOL

Distribuie pe:

Dr. britanic Harriet Bradley, citat de descopera.ro, a prezentat recent beneficiile pe care le prezintă organismul nostru după renunțarea la alcool.

Prima săptămână

Somn îmbunătățit - Dr. Bradley spune că alcoolul ne face să avem un somn REM mai puțin odihnitor (mișcare rapidă a ochilor), ceea ce înseamnă că te trezești simțindu-te mai puțin odihnit și ești mai predispus la somnolență în timpul zilei.

După o săptămână de la abandonarea alcoolului, se observă o îmbunătățire a funcției cognitive și a dispoziției și vă veți simți mai odihniți.

Mai hidratat - Alcoolul este un diuretic, ceea ce înseamnă că, atunci când bei alcool, produci mai multă urină. Dacă nu bei suficientă apă și consumi alcool, te poți deshidrata rapid.

Te vei simți mai hidratat dacă vei lăsa alcoolul, ceea ce înseamnă mai puține dureri de cap, mai multă energie și performanțe fizice mai mari.

Concentrație mai bună - Deshidratarea poate provoca dureri de cap, poate afecta funcția nervilor și a mușchilor și poate provoca oboseală și greață.

Când încetezi să bei, vei descoperi că ai mai puține dureri de cap și mult mai multă energie în timpul zilei. De asemenea, te vei putea concentra pe sarcini mult mai ușor și mai repede.

A doua săptămână

Dispar arsurile stomacale - Simptomul principal al refluxului de acid și al bolilor de reflux gastroesofagian sunt arsurile stomacale. Renunțarea la alcool va produce schimbări în bine și la nivelul stomacului. Mucoasa acestuia se normalizează și producția de acid se stabilizează.

A treia săptămână

Ficatul se regenerează - Un ficat sănătos trebuie să conțină o cantitate mică de grăsime. Aportul excesiv de alcool poate duce la boli ale ficatului gras, dar acest lucru este adesea reversibil și se poate îmbunătăți pe măsură ce ficatul se regenerează.

Consumul excesiv de alcool, pe termen lung, poate duce la ciroză hepatică, o afecțiune care pune viața în pericol, în care deteriorarea nu mai este reversibilă.

Pierdere în greutate - Alcoolul conține o mulțime de calorii. Renunțarea la băutură vă ajută să aveți și un control al greutății.

Stare de bine - Reglarea dopaminei în organism vă va ajuta să vă simțiți mai motivați și mai binedispuși.

A patra săptămână

Scade tensiunea arterială - Consumul de alcool, în mod regulat, poate crește, în timp, tensiunea arterială, dar unele studii au arătat că tensiunea arterială poate scădea semnificativ în doar patru săptămâni după renunțarea la băutură.

Prin scăderea tensiunii arteriale, puteți reduce riscul de a dezvolta afecțiuni grave, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale, care, în unele cazuri, sunt cauzate de hipertensiunea arterială.

Aspectul pielii se îmbunătățește - Alcoolul deschide calea îmbătrânirii premature și poate provoca roșeață, pete sau umflături ale pielii.

De aceea, renunțarea la alcool îmbunătățește aspectul tenului, acesta devenind mai luminos și mai lipsit de riduri. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu