MEMORIALUL “SZASZ ADALBERT” ÎN DEBUTUL “4 RUN 4 FUN” DE LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Ediția din acest an a tradiționalei competiții de alergare “4 Run 4 Fun” de la Târgu-Mureș va debuta sâmbătă, 23 octombrie, cu Memorialul “Szasz Adalbert”. Concursul va avea loc la Platoul Cornești, începând cu ora 10.00 și va cuprinde două curse de alergare, una rezervată sprinterilor (traseu 5.5 km, 2 ture în jurul Grădinii ZOO) și una pe distanța lungă (12 km, Platou-Vf. Cinege și retur). Grupele de vârstă incluse în concurs, atât la feminin, cât și la masculin, sunt 17-19 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani, +60 de ani. Pentru copii, organizatorii au pregătit două trasee, unul de 1 km pentru cei născuți între anii 2009-2014 și unul de 2 km, pentru cei născuți între 2005-2008. Înscrieri se mai pot face online, la adresa office@masterskibikeclub.ro,  sau în ziua concursului, la fața locului, între orele 8.30-9.00. Taxa de înscriere este de 30 RON de etapă. Competiția este organizată de clubul Master Ski&Bike, iar Radio Târgu-Mureș este partener media al evenimentului. Celelalte trei etape ale competiției vor avea loc după cum urmează: Etapa a II-a (6 noiembrie) - Concurs alergare BIOEEL; Etapa a III-a (20 noiembrie) - Memorialul “Klosz Peter” - Night Run; Etapa a IV-a (4 decembrie)- Concurs de alergare Cupa Moș Nicolae.

4 SPORTIVE DIN ROMÂNIA AU PRIMIT WILD-CARD-URI PENTRU CALIFICĂRILE DE LA TRANSYLVANIA OPEN

Briana Szabo, Andreea Prisăcariu, Ilinca Amariei și Irina Fetecău au primit wild-card-uri din partea organizatorilor pentru intrarea pe tabloul de calificări al turneului Transylvania Open (WTA 250), care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 25-31 octombrie. Meciurile din calificări se vor disputa sâmbătă și duminică. Dintre cele 24 de jucătoare aflate la startul calificărilor, 6 vor accede pe tabloul principal, a cărui tragere la sorți are loc sâmbătă. Briana Szabo, cea mai tânără jucătoare din România cu clasament WTA, se întoarce într-un turneu din circuitul profesionist după ce în vară ea a primit wild-card pe tabloul principal la Winners Open. În vârstă de 15 ani, Briana va evolua în calificările turneului Transylvania Open, acolo unde va încerca să bifeze prima ei victorie în circuitul WTA. Andreea Prisăcariu, 21 de ani, are 61 victorii la simplu înregistrate în acest an, trei finale ITF la simplu și alte trei la dublu, un salt de peste 400 de locuri în clasamentul WTA la simplu (de pe 673 la începutul anului, pe 254 acum). Prisăcariu va evolua în calificările unui turneu WTA pentru a doua oară în carieră. Ea a mai luat startul la BRD Bucharest Open, în 2018, când a ajuns în turul doi al calificărilor. Ilinca Amariei, campioana națională la categoria Under-18 în 2020, va evolua pentru prima dată în carieră în calificările unui turneu WTA. Până acum, ea a jucat doar în turnee de categorie ITF, acolo unde printr-o serie de rezultate a reușit să intre în clasamentul WTA. Irina Fetecău, 25 de ani, a urcat anul acesta spre primele 200 de jucătoare ale lumii după ce a evoluat în calificările unor turnee puternice și a jucat cele mai importante finale de până acum. În primăvară, Fetecău a jucat finala turneului de la Naples, Florida (ITF 25K), iar săptămâna următoare a ajuns în semifinale la Bonita Springs (ITF 100K), venind din calificări. Turneul de tenis Transylvania Open WTA250 va avea loc în perioada 25-31 octombrie, ÎN DIRECT la Digi Sport, în BT Arena din Cluj-Napoca. Sala va fi împărțită în două zone pentru a separa complet cele două terenuri de tenis pe care vor avea loc meciurile, o premieră în producția de evenimente din România.

MUGURUZA, HALEP ȘI RĂDUCANU VIN LA TRANSYLVANIA OPEN

Turneul WTA Transylvania Open, aflat la ediția inaugurală, e în direct pe Digi Sport 2, în perioada 25-31 octombrie. Suprafața de joc este hard indoor. Până la anunțul făcut de către Garbine Muguruza, Simona Halep (locul 17 WTA) era principala favorită a turneului Transylvania Open, la care vor mai participa jucătoare precum Elise Mertens (18 WTA), Emma Răducanu (22 WTA), Anett Kontaveit (23 WTA) sau Paula Badosa (27 WTA). Garbine Muguruza (28 de ani) a câștigat două titluri de Grand Slam la simplu (Roland Garros 2016, Wimbledon 2017) și alte șapte trofee WTA. “Hei, ce faci?”, este mesajul transmis de Garbine Muguruza în limba română, înainte de a continua în limba engleză: “Sunt foarte fericită să revin în România, de această dată la Cluj-Napoca, pentru a juca la Transylvania Open. Mulțumesc mult pentru wildcard și pentru invitație. Abia aștept să fiu acolo”.

FRF A GĂSIT ÎNLOCUITOR PENTRU MIREL RĂDOI

Federația Română de Fotbal i-a găsit înlocuitor lui Mirel Rădoi, la conducerea echipei naționale, însă pretențiille salariale ale acestuia țin negocierile pe loc. Dan Petrescu, antrenorul echipei CFR Cluj, este cel asupra căruia și-au oprit privirea oficialii Federației, pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi. Actualul selecționer și-a anunțat intenția definitivă de a renunța la post după ultimele meciuri din campania de calificări, înainte de barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial. Conform surselor As.ro, prima opțiune a FRF este Dan Petrescu, însă acesta dorește un salariu foarte mare, 600.000 de euro pe an plus alte bonusuri. Doar așa ar accepta să părăsească banca campioanei. Suma este mult mai mare decât cea pe care o încasează Mirel Rădoi, prin contract, de 250.000 de euro. Oficialii grupării din Cluj sunt dispuși să-și dea acordul pentru ca antrenorul să plece la echipa națională, însă va depinde de Dan Petrescu. Este pentru a treia oară când acesta este ofertat de FRF. Cea de-a doua opțiune, dacă nu se înțeleg cu antrenorul campioanei, este Edi Iordănescu, antrenorul lui FCSB. Poziția acestuia se clatină, patronul Gigi Becali declarându-și nemulțumirea față de rezultatele pe care le-a obținut echipa sa de fotbal.

ROMÂNIA ȘI-A AFLAT ADVERSARELE DIN PRELIMINARIILE EURO 2022 DE POLO

Naționala României și-a aflat adversarele din preliminariile Euro 2022 de polo. Tricolorii vor întâlni Malta, Lituania și Irlanda. Preliminariile vor avea loc în perioada 18-20 februarie 2022. În calificări participă 17 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica la turneul final. Ungaria (campioana en-titre), Spania, Muntenegru, Croația, Serbia, Italia, Grecia și Rusia sunt deja calificate la Campionatul European, care va avea loc la Split, în Croația, în perioada 27 August - 10 Septembrie 2022.

PROTOCOL BIZAR LA MARELE PREMIU AL FORMULEI 1 DIN ARABIA SAUDITĂ!

Șefii Formulei 1 au fost criticați după ce au inclus în calendar Marele Premiu al Arabiei Saudite, cursă care va avea loc în acest sezon la începutul lui decembrie. Asta din cauza problemelor ridicate de încălcarea drepturilor omului, iar acum oficialii saudiți au provocat noi controverse. Au fost anunțate regulile de conduită pentru cei care vor veni la Jeddah, iar unele dintre acestea conțin norme bizare, în special în privința vestimentației. Regulile se aplică tuturor, de la personalul echipelor de Formula 1 la ziariști și turiști. În special femeile trebuie să fie extrem de atente: este interzisă orice îmbrăcăminte mai transparentă sau mai strâmtă. De asemenea, fustele nu pot fi mai scurte de genunchi, nu sunt acceptate bluzele cu decolteu sau bretele, iar machiajul nu trebuie să fie excesiv. Nici bărbații nu scapă de prevederi stricte: nu au voie să poarte sub nicio formă pantaloni scurți, în pofida temperaturilor ridicate. De asemenea, nu pot îmbrăca tricouri sau cămăși slim. Interesantă va fi reacția lui Lewis Hamilton, cel care are de multe ori un stil vestimentar avangardist și a apărut de multe ori purtând un kilt. Este un protocol care s-a adoptat și la Supercupa Spaniei, atunci când s-a disputat în Arabia Saudită. Drept consolare, gazdele au angajat superstaruri pentru distracție - în acel weekend, 3-5 decembrie, vor fi concerte cu Jason Derulo și DJ Tiësto după calificări. Apoi, după ce se va afla câștigătorul acestui Grand Prix, vor urca pe scenă Justin Bieber, A$AP Rocky și DJ David Guetta. Marele Premiu este penultimul din acest sezon în care Max Verstappen și Lewis Hamilton se luptă bară la bară pentru titlul mondial. Cursa din Arabia Saudită a fost confirmată și în 2022.

ISTVAN KOVACS I-A ANULAT GOLUL FOTBALISTULUI PE CARE CITY A PLĂTIT 100 DE MILIOANE

Istvan Kovacs a fost desemnat la centru la partida dintre Cercle Brugge și Manchester City, din Liga Campionilor la fotbal. Brigada românului a avut un debut dificil de meci, unul în care Manchester City a marcat de două ori, dar reușitele lui Grealish și Rodri au fost anulate. La faza din minutul 9, Jack Grealish l-a faultat în atac pe adversarul direct. Jucătorul de 100 de milioane de euro, transferat de Manchester City în această vară, nici măcar nu a protestat la decizia arbitrului român. Cu câteva minute în urmă, în minutul 6, Grealish a solicitat și o lovitură de la 11m, dar Kovacs nu a dictat nimic în favoarea lui Manchester City.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu