ȘAPTE MEDALII PENTRU ÎNOTĂTORII DE LA CSM TÂRGU-MUREȘ, ÎN UNGARIA!

Distribuie pe:

Localitatea ungară Hódmezõvásárhely a găzduit, recent, întrecerile Cupei „Hód Sprint”, competiție la care au fost prezenți și trei sportivi de la CSM Târgu-Mureș. Aceștia au avut o prestație foarte bună, reușind să cucerească 7 medalii, dintre care 2 de aur, 3 de argint și 2 de bronz. Koncz Nimród (născut în 2006) a ocupat locul I la 100 metri mixt și 100 metri spate și a terminat pe poziția secundă la 100 metri fluture și 100 metri spate. Béres Krisztina (născut în 2006) a luat argintul la 100 metri mixt și bronzul la 100 metri bras, iar Mészáros Balázs (născut în 2003, categoria OPEN) s-a clasat pe cea de-a treia poziție la 100 metri mixt. Sportivii sunt pregătiți de antrenorul Bartalis Karoly.

FRF, ANUNȚ IMPORTANT: „PESTE 50% DINTRE JUCĂTORI SUNT VACCINAȚI ÎN PRIMELE TREI LIGI DIN ROMÂNIA!”

FRF anunță că, în acest moment, în primele trei eșaloane fotbalistice ale României, adică la cele 136 de formații, peste 50% dintre jucători sunt vaccinați cu schema completă. Procentul este superior ratei de vaccinare la nivel național, care se află sub 40%! În ceea ce privește staff-ul (tehnic, suport sau medical), procentul este de peste 80%. Mai mult decât atât, sunt cinci formații, două în Liga 2 și trei în Liga 3, ale căror delegații sunt vaccinate în proporție de 100%! La nivelul instituției FRF, 95% dintre angajați sunt vaccinați, iar în cadrul staff-urilor tuturor echipelor naționale, procentul este de 100%. În plus, la ultima acțiune a primei reprezentative, procentul jucătorilor vaccinați a fost de aproape 80%! În ceea ce privește arbitrii, la Liga 1, 98,25% este procentul celor vaccinați, adică dintr-un total de 57 de persoane, una singură nu este vaccinată. Aceasta se află însă în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi de la testarea pozitivă Covid-19. La Liga 2, din cei 87 de arbitri, doar 5 nu sunt vaccinați, un procent de 94,25%, iar la Liga 3, procentul este de 82,07%, mai exact sunt 45 de arbitri din cei 251 care încă nu s-au vaccinat. Referitor la observatorii de arbitri, dintr-un total de 141 de persoane, în toate cele trei eșaloane, 34 încă nu s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultând un procent de 75,9%. „Traversăm din nou o perioadă grea la nivel național, iar în ceea ce privește sportul din România, arenele sportive sunt din nou închise. Trebuie să avem încredere în oamenii de știință! Astfel, Federația Română de Fotbal face apel către toți practicanții și suporterii fotbalului să urmeze recomandările experților care stau în spatele dezvoltării vaccinului. Vaccinarea este drumul cel mai scurt spre o viață normală!”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

25.000 DE FRANCI ELVEȚIENI, AMENDA PRIMITĂ DUPĂ MECIUL ROMÂNIA - ARMENIA!

Federația Română de Fotbal a fost amendată de Comisia de Disciplină a FIFA, pentru incidente de la partida România - Armenia, scor 1-0, disputată la 11 octombrie, în grupa J a preliminariilor CM-2022. FRF a fost amendată cu 25.000 de franci elvețieni pentru „conduita necorespunzătoare a echipei”, dar și pentru nereguli legate de ordinea și securitatea acestei partidei. De asemenea, a fost amendată și Federația de Fotbal Armeană, cu 20.000 de franci elvețieni, tot în legătură cu partida contra României, pentru „conduita necorespunzătoare a echipei”, dar și pentru „folosirea unor gesturi și cuvinte pentru a transmite un mesaj inadecvat pentru un eveniment sportiv”.

BĂNEL NICOLIȚĂ, STORS DE BANI LA FĂUREI?

În presă au apărut informații că Bănel Nicoliță, fostul jucător de la FCSB, ar fi plecat în Statele Unite ale Americii pentru a munci în construcții, după ce ar fi împrumutat o sumă mare de la cămătari. Fostul internațional a investit peste 300.000 de euro la CS Făurei, echipa din orașul natal, dar nu a ieșit pe plus, ba mai mult, s-a adâncit în datorii uriașe. Pentru a face față cheltuielilor, el s-ar fi împrumutat la cămătari. Dorin Goian a povestit un episod de când cei doi erau jucători și a lăsat de înțeles că de multe ori Bănel Nicoliță era stors de bani de oamenii din jur din cauza faptului că era un om bun cu mână largă! „N-aș lua în considerare varianta alarmistă a presei, ci l-aș crede pe Bănel, care a intervenit și a spus că e bine, sănătos, lucrează și n-are alte probleme. Mi se pare însă că a greșit foarte mult când a decis să se întoarcă la Brăila, în loc să rămână în București, unde i se deschideau alte oportunități. O grupă de juniori, prezențe pe la emisuni TV, vizibilitate”, a spus Dorin Goian, potrivit Playsport. „Țin minte un episod de la lot. Mergeam cu autocarul, stăteam chiar în fața lui Bănel și, involuntar, am auzit un dialog pe care-l purta cu niște meseriași, angajați să-i ridice casa mamei, la Făurei. Iar oamenii ăia îi tot cereau bani… Păi, nu v-am trimis acum două săptămâni x lei?…Știind că Bănel e la Steaua, la echipa națională, încercau să-i ia cât mai mult cașcaval. El nu era la locul construcției, pesemne că nici nu desemnase pe cineva să supervizeze lucrările și-și făceau probabil de cap. Aia mi-a rămas în minte, că-l încalță grav cu banii! Sper să-i fie bine, să revină acasă. E un băiat grozav, un caracter puternic”, a conchis Goian.

ROBERT GLINȚĂ, ÎN SEMIFINALE LA 50 M SPATE, LA CE DE NATAȚIE ÎN BAZIN SCURT

Înotătorul Robert Glință s-a calificat în semifinale la 50 m spate, la Campionatele Europene de natație în bazin scurt de la Kazan. Sportivul, în vârstă de 24 de ani, a evoluat în seria a treia și, cu timpul de 23.23 secunde, a avansat în următoarea fază a probei. Tot în prima zi au evoluat și ceilalți sportivi români prezenți la Kazan. Vlad Stancu și David Popovici s-au oprit în serii la 400 m liber, în timp ce Alexandra Dobrin a terminat în serii evoluția de la 400 m mixt. În sesiunea de marți seara, Robert Glință a evoluat în semifinale de la ora 17.55, ora României (după închiderea ediției).

S-AU ANUNȚAT NUMELE ARBITRILOR CARE VOR CONDUCE PARTIDA AZ ALKMAAR - CFR CLUJ, DIN CONFERENCE LEAGUE

Meciul AZ Alkmaar - CFR Cluj, programat, joi, de la ora 19.45, în grupa D din Conference League, va fi arbitrat de o brigadă din Luxemburg, cu Alain Durieux la centru. Durieux va fi ajutat de Gilles François Becker și Joaquim Da Silva, tot din Luxemburg. Arbitru de rezervă va fi Laurent Kopriwa.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu