ATENȚIE. NE AFLĂM ÎN PLIN SEZON AL GRIPELOR ȘI RĂCELILOR

Distribuie pe:

Ne aflăm în plin sezon al răcelilor, virozelor și al gripelor. Acum toată atenția este mutată în lupta cu pandemia care nu ne dă pace. Cu toate acestea, răcelile și virozele de sezon nu trebuiesc ignorate. Iată câteva trucuri, la îndemâna oricui, care ne pot scăpa de gripă sau răceală.

Pentru a nu ne lăsa răpuși de o gripă sau de o răceală severă, este bine să fim precauți. Putem face un vaccin antigripal, putem să evităm contactul cu persoane care deja au probleme de sănătate, putem să ne îmbrăcăm mai bine dacă suntem sensibili sau putem avea grijă de alimentația noastră. Căci, în funcție de ceea ce mâncăm, imunitatea poate fi mai mare sau mai scăzută.

Rețete pentru a preveni o răceală

Pe lângă vaccin, avem și alimente care ne ajută. Iată care sunt acestea:

USTUROIUL. Atunci când simți că răceala îți dă târcoale, usturoiul poate face minuni, deoarece conține mai mult de douăzeci de substanțe antivirale și antibacteriene. Este cel mai puternic aliment care luptă eficient cu răceala. Poți să îl consumi în formă crudă, dar dacă nu îți este recomandat sau te împiedică mirosul, nu-l lăsa deoparte, ci adaugă-l în mâncare. Mic truc: curăță-l, mărunțește-l și lasă-l să stea 15-20 de minute înainte de a-l folosi la gătit, deoarece se activează enzimele care întăresc sistemul imunitar.

ECHINACEEA. Studiile efectuate până în prezent au dovedit că echinaceea întărește sistemul imunitar, luptând împotriva simptomelor de răceală, gripă și alte infecții. Echinaceea poate fi administrată sub formă de tinctură, capsule sau ceai.

VARZA. Este o sursă excelentă de vitamina C, dar conține și cantități importante de fibre, mangan, acid folic, vitamina B și acizi grași omega-3. O poți găsi cu ușurință și în sezonul rece. Nu te limita doar la varză, poți să alegi orice legumă din familia cruciferelor: varză roșie, varză de Bruxelles, broccoli, conopidă.

MIGDALELE. Datorită conținutului bogat în vitamina E și în complexul vitaminic B, migdalele întăresc organismul și-l apără de efectele nocive ale stresului. Așadar, dacă ai poftă de o gustare, nu ezita să consumi un pumn de migdale crude și nesărate.

GRAPEFRUITUL. Este bogat în minerale, mai ales în fosfor, potasiu și magneziu, dar și în vitaminele C, B1, B2, PP și ne ferește cu succes de viroze și răceli. Dacă urmezi un tratament, consultă medicul înainte de a consuma grapefruit, deoarece poate să interacționeze cu anumite medicamente (cum ar fi cele pentru colesterol).

Lasă un comentariu