PUZDERIE DE MEDALII PENTRU POPICARII DE LA ELECTROMUREȘ

Distribuie pe:

După cele 12 medalii cucerite la Hunedoara de sportivele de la Electromureș Romgaz Tg. Mureș, în cadrul finalelor Campionatului Național în probele individuale la categoria Tineret (performerele competiției fiind mureșencele Maria Ciobanu - cu patru medalii de aur, și Fekete Réka - două medalii de aur, una de argint și două de bronz), fetele au reușit să urce de opt ori pe podium și la întrecerile finale ale seniorilor. Competiția, care a reunit popicari de la cluburi din întreaga țară, s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, la Arena de Popice din Tg. Mureș și a cuprins întreceri la toate cele cinci probe de concurs: individual clasic, perechi, tandem, tandem mixt și sprint.

A urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, devenind campioană națională, Monica Dan - la individual clasic, cu 568 popice doborâte. Medalie de argint au obținut Duka Tilda și Maria Ciobanu - în proba de perechi. Medaliile de bronz au fost cucerite de: Fekete Réka - Maria Ciobanu (perechi),  Duka Tilda - Seres Bernadett (tandem), Fekete Réka - Maria Ciobanu (tandem), Noemi Budoi (tandem mixt), Maria Ciobanu (sprint) și Szabó Julia Emese (sprint). La masculin s-au obținut alte cinci medalii, toate de bronz, prin: Boér László - Benke Zoltán (seniori perechi), Lukács Levente (tandem mixt), Boér László (tandem mixt), Majos Ferencz (sprint) și Nagy Simon László (sprint). Pentru senioare urmează meciul din runda întâi a Ligii Campionilor, în deplasare, cu echipa germană SKK Poing 98. Jocul se va disputa sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 13.00, la München. Returul va avea loc la Arena de Popice din Tg. Mureș, în data de 11 decembrie.

DAVID POPOVICI A FOST DECLARAT CEL MAI BUN TÂNĂR SPORTIV DIN EUROPA!

Înotătorul român David Popovici a câștigat Premiul Piotr Nurowski, el fiind votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale din Europa “Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021. “Acum că am câștigat mă simt bine. Pe măsură ce se apropia anunțarea câștigătorului mă așteptam cât de cât, pentru că lumea mi-a spus că am ținut un discurs bun, un mini-discurs, nu am avut emoții înainte sau în timpul discursului, dar pe măsură ce ne-am apropiat de momentul desemnării câștigătorului, spiritul competitiv din mine dicta și urla: «Câștigă! Trebuie să câștigi!». Mă bucur că s-a întâmplat”, a spus Popovici după ce a câștigat. Potrivit COSR, încoronarea câștigătorului Premiului Piotr Nurowski a avut loc la Samorin, în Slovacia, în cadrul unei cine de gală la Seminarul Asociației Comitetelor Olimpice Europene. Mihai Covaliu și delegația COSR l-au susținut pe David Popovici și l-au votat pe cel care în acest an a reușit să câștige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020, la 100 m liber. Popovici a concurat pentru acest premiu cu alți patru sportivi, clasați în ordine după el: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taek-wondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism). Toți au primit și premii în bani. David Popovici a luat o bursă de formare, de 15.000 de euro. Locul doi și trei, respectiv 8.000 euro și, respectiv, 5.000 euro, în timp ce al patrulea și al cincilea clasat au primit amândoi câte 3.000 de euro. Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010, într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă! Aceasta este a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat.

ANTRENAMENT INEDIT PENTRU HANDBALISTELE TRICOLORE ÎNAINTE DE MONDIAL!

Naționala feminină de handbal a României a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirea înainte de Campionatul Mondial din Spania. Buna dispoziție este cuvântul de bază la prima reprezentativă, spre satisfacția selecționerului Adi Vasile și a staff-ului său. Campionatul Mondial de handbal feminin, unde vaccinarea va fi obligatorie, se va desfășura în perioada 1-19 decembrie 2021. “Atmosfera este bună și vreau să demonstrăm că suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului”, a spus Adi Vasile, care vrea să transforme într-un avantaj pentru reprezentativa noastră absența Cristinei Neagu.

Duel la tenis de masă. Ce au folosit pe post de palete

“Sunt fericită și mândră că fac parte din această echipă. Avem la lot acum o atmosferă foarte bună, iar eu și fetele suntem dornice de muncă”, a spus și Yuliya Dumanska, portarul naționalei.

La unul dintre antrenamentele din această săptămână fetele s-au “duelat” arătându-și îndemânarea, dar nu la handbal, ci la un alt sport, cu mingea! La tenis de masă! Și în loc de palete au folosit clipboarduri. Impărțite pe echipe, tricolorele au luat competiția în serios și au tras tare să câștige concursul. “Zilele acestea, tot ce facem este doar despre noi și nu despre adversarii pe care-i vom avea în Spania. Ne-am rezervat câteva antrenamente pentru a pune la punct lucrurile care ne vizează direct”, a mai spus Adi Vasile. “Îmi doresc foarte mult să facem o figură frumoasă la acest Mondial, iar la final, oamenii să spună că sunt mulțumiți de ce au văzut, că am dat totul pe teren și sunt fericiți cu prestația noastră. Chiar dacă suntem fără Cristina Neagu, căreia îi respectăm decizia de a lua această pauză, vrem să arătăm că putem face lucruri frumoase împreună, pentru România”, a mai precizat și Dumanska. România a fost repartizată la turneul final din Spania, în Grupa C, alături de Norvegia, Iran și Kazahstan. Tricolorele vor debuta pe 3 decembrie, contra Iranului, două zile mai târziu vor juca împotriva Kazahstanului, iar ultimul meci din grupa preliminară este cu Norvegia, la 7 decembrie.

CFR CLUJ A RATAT CALIFICAREA, DUPĂ UN PARCURS DEZAMĂGITOR ÎN CONFERENCE LEAGUE

CFR Cluj a fost învinsă, joi seară, în deplasare, cu scorul de 1-2 (0-0), de echipa daneză Randers, într-un meci din penultima etapă a grupei D a Conference League. Anterior, CFR Cluj a înregistrat trei înfrângeri și o remiză (0-1 cu Jablonec, 1-1 cu Randers, 0-1 și 0-2 cu Alkmaar), astfel că înaintea ultimei etape rămâne cu un singur punct și va încheia grupa pe ultimul loc. În celălalt meci disputat joi în grupa D, Jablonec a remizat cu AZ Alkmaar, scor 1-1 (goluri Kratochvil `7 / Evjen '44). La Randers, golurile au fost marcate de Kamara '68 și Piesinger `76 pentru gazde, respectiv Deac '72 pentru clujeni. Clasamentul grupei D, înaintea ultimei etape: 1. AZ Alkmaar - 11 puncte, 2. Randers - 7 puncte, 3. Jablonec - 6 puncte, 4. CFR Cluj - un punct. Ultima etapă programează, pe 9 decembrie, la ora 19.45, partidele CFR Cluj - Jablonec și AZ Alkmaar - Randers.    

EȘEC USTURĂTOR PENTRU “DULĂI”

Dinamo nu a reușit să-și ia revanșa în fața germanilor de la Flensburg după eșecul din 17 noiembrie și a suferit o nouă înfrângere, 20-28 (13-13), în grupa B a Ligii Campionilor. A fost a șasea înfrângere în opt meciuri pentru elevii lui Xavi Pascual în Liga Campionilor. Dinamo ocupă ultima poziție, cu patru puncte, însă păstrează șanse de calificare în runda următoare. Pe 2 decembrie, “dulăii” vor da piept cu Veszprem, în deplasare. (S.C.)

REMIZE PENTRU STANCIU, RĂZVAN LUCESCU ȘI MITRIȚĂ ÎN CONFERENCE LEAGUE!

Echipele Slavia Praga, la care joacă Nicolae Stanciu, și PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu și cu Alexandru Mitriță în componență, au obținut remize în partidele disputate, joi, în grupele Conference League. In grupa E, Slavia a terminat la egalitate cu Feyenoord, acasă, scor 2-2. Au marcat Olayinka '12 și Kuchta '66 pentru Slavia, respectiv Dessers '31, `90+3 pentru Feyenoord. De la oaspeți a fost eliminat Til, în minutul 37. Stanciu a jucat pe toată durata partidei. În celălalt meci din grupă, Maccabi Haifa a pierdut în fața echipei Union Berlin, scor 0-1. Feyenoord a câștigat grupa și s-a calificat în faza următoare a competiției. În grupa F, PAOK a remizat în deplasare cu Slovan Bratislava, scor 0-0. Mitriță a intrat pe teren în minutul 86. În cealaltă partidă din grupă, FC Copenhaga a învins cu 4-0 Lincoln Red Imps. FC Copenhaga a câștigat grupa și s-a califcat în faza următoare. În grupa G, Tottenham a fost învinsă în deplasare de Mura, scor 2-1 (goluri Horvat '11, Marosa `90+5 / Kane '72). În minutul 31, de la Tottenham a fost eliminat Sessegnon. Tot în grupa G, Rennes a remizat cu Vitesse, scor 3-3.

Rennes a câștigat grupa și s-a calificat în faza următoare. În grupa H, Kairat Almaty a pierdut cu FC Basel, scor 2-3, și Qarabag a remizat cu Omonia Nicosia, scor 2-2.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu