MUREȘENCE PE PODIUM, LA NAȚIONALELE DE TENIS DE MASĂ

Distribuie pe:

Tania Plăian, de la CSM Bistrița, și Eduard Ionescu, de la CSA Steaua București, au cucerit titlurile de campioni naționali la tenis de masă, categoria tineret. La fete, Tania Plăian a fost urmată pe podium de colega sa de club, Adela Struna, iar ludușeanca Andrea Teglaș și Elena Zaharia, ambele legitimate la LPS Constanța, și-au adjudecat medaliile de bronz. Proba de dublu fete a fost câștigată de Andrea Teglaș și Bianca Mei-Roșu, de la LPS Constanța, iar medaliile de argint au fost obținute de cuplul format din Andreea Hudușan (CSM Slatina) și târgumureșeanca Ungvari Evelyn, care evoluează pentru CSM Bistrița. La dublu masculin, titlul national a fost cucerit de Eduard Ionescu și Darius Movileanu, ambii de la CSA Steaua București.

SURPRIZĂ URIAȘĂ! ANTRENORUL CU CARE FRF DĂ LOVITURA DUPĂ REFUZUL LUI PETRESCU!

Naționala României caută un nou selecționer după ce Mirel Rădoi a decis să nu semneze prelungirea contractului, ca urmare a ratării barajului pentru CM 2022 din Qatar. Dan Petrescu a refuzat postul de selecționer și al treilea nume important care spune “nu” federației, după Hagi și Răzvan Lucescu. Acum, FRF trebuie să-și mute privirea în altă parte! Ioan Andone a venit cu o variantă surpriză: Adrian Ursea! Adi (54 de ani) a pregătit-o pe Nice până în această vară, când a fost înlocuit cu antrenorul campioanei Lille, Christoph Galtier. “Într-un top 3 eu îl vâd pe Pițurcă, Mutu și Ursea. O să ziceți că sunt nebun, dar eu chiar cred în omul ăsta. Are experiență în străinătate și l-am cunoscut și este chiar un tip foarte inteligent! Foarte muncitor.

Acum o să vină alții să îmi zică că nu știe campionatul din România, jucătorii... Păi ce e mare chestie? Că merge la câteva meciuri în ianuarie, se informează... că acum există orice pe internet etc. și se pune la curent cu tot! Nu e mare lucru. Eu chiar cred că el ar juca pentru rezultat, noi de asta avem nevoie acum! Normal că Dan Petrescu era cea mai bună variantă, acum asta este dacă a refuzat. Nu o să vină nimeni care are contract. Degeaba sperăm și la Gâlcă sau alții care se află sub contract. Cât despre varianta Mutu, este bună. Joacă în același stil ca Rădoi. A avut rezultate”, a declarat Ioan Andone pentru Telekom Sport. În cele 30 de meciuri cu tehnicianul român pe bancă, Nice a strâns 11 victorii, cinci remize și 14 înfrângeri, terminând sezonul pe locul 9.

Ursea, fost jucător în România la Petrolul sau Rapid, a plecat în Elveția în anii '90, țară în care și-a continuat cariera de fotbalist, dar a și antrenat la formații precum Servette sau Neuchatel Xamax.

Naționala României va debuta în 2022 cu două meciuri amicale, unul dintre ele având loc pe 29 martie, contra Israelului.

UN NUME SURPRIZĂ PRINTRE FAVORIȚII LA POSTUL DE SELECȚIONER

Adrian Mutu și Edi Iordănescu sunt în continuare printre favoriții să preia echipa națională, însă în finala pentru postul de selecționer a apărut un al treilea nume, la care nu mulți se așteptau.

Potrivit surselor Digi Sport, cel de-al treilea nume este fostul antrenor al lui Nice, Adrian Ursea, în vârstă de 54 de ani, care, la fel ca Mutu și Iordănescu, este liber de contract.

Ursea a antrenat aproape 20 de ani în Elveția și Franța, el petrecând mai mult de 25 de ani din cariera de fotbalist și antrenor în Elveția.

Miercuri a avut loc o ședință a Comisiei Tehnice la sediul FRF, iar printre cei care au participat se numără și selecționerul naționalei de tineret, Florin Bratu.

Acesta a confirmat că sunt câțiva antrenori care au primit cele mai multe voturi din partea membrilor Comisiei: “Cei care au primit printre cele mai multe voturi sunt liberi de contract și au sub 55 de ani. Este posibil ca antrenorul să fie numit înainte de 1 ianuarie”. Toți cei trei se încadrează în tiparul enunțat de Bratu.

În ianuarie, Comisia Tehnică se va reuni pentru a vota primii trei antrenori cu care se vor începe negocierile.

PE CE LOC A ÎNCHEIAT ROMÂNIA ÎN CLASAMENTUL FINAL AL MONDIALULUI DE HANDBAL FEMININ DIN SPANIA

La turneul la care elevele lui Adi Vasile aveau obiectiv clasarea în primele 10 națiuni, dar au terminat pe 13, nordicele, conduse din teren de Nora Mork, au arătat luciditate în momentele dificile din finala cu Franța.

Allison Pineau și colegele sale conduceau la pauză cu 16-12, însă în actul secund, scandinavele au controlat autoritar jocul mai ales grație unui bloc defensiv ermetic. S-a terminat

29-22 și elevele lui Thorir Hergeirsson, campioane europene en-titre, cuceresc și aurul.

*

Danemarca a obținut medaliile de bronz, după 35-28 cu Spania, în finala mică a competiției.

Clasament final CM din Spania

1. Norvegia, 2. Franța, 3. Danemarca, 4. Spania, 5. Suedia, 6. Brazilia, 7. Germania, 8. Rusia, 9. Olanda, 10. Ungaria, 11. Japonia, 12. Serbia, 13. România, 14. Coreea de Sud, 15. Polonia, 16. Austria, 17. Slovenia, 18. Croația, 19. Cehia, 20. Puerto Rico, 21. Argentina, 22. Muntenegru, 23. Congo, 24. Kazakhstan, 25. Angola, 26. Slovacia, 27. Tunisia, 28. Camerun, 29. Paraguay, 30. Uzbekistan, 31. Iran, 32. China.

NUMĂR RECORD DE TENISMENE DIN ROMÂNIA LA AUSTRALIAN OPEN

România va fi mai bine reprezentată decât oricând la primul Grand Slam al anului, Australian Open.

Nu mai puțin de 13 tenismene vor participa la competiția de la Melbourne, scrie playtech.ro.

Calificate deja pe tabloul principal sunt Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse.

În calificări vor juca Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu, Irina Bara, Alexandra Cadanțu-Ignatik, Irina Fetecău și Gabriela Talabă-Lee.

În plus, la dublu vor evolua Raluca Olaru și Monica Niculescu, ambele aflate în top 40 mondial.

Australian Open va avea loc în periaoda 17-30 ianuarie.

ÎN BELGIA, STADIOANELE SE ÎNCHID PENTRU SPECTATORI

Autoritățile belgiene au decis ca toate activitățile sportive să se desfășoare cu porțile închise, începând din week-end-ul care urmează, informează lequipe.fr.

După Germania, Belgia este a doua țară care recurge la această măsură, valabilă cel puțin până la mijlocul lunii ianuarie, cu scopul de a opri propagarea virusului în valul al cincilea al pandemiei. Etapa a XXI-a a campionatului belgian de fotbal este programată duminică și luni. Marți, cancelarul Olaf Scholz a anunțat că întrecerile sportive din Germania se vor desfășura fără spectatori începând de la 28 decembrie. “Pentru a frâna propagarea virusului, marile manifestații interregionale nu mai pot fi organizate cu public, iar acest lucru vizează în mod special meciurile de fotbal”, a declarat cancelarul. Meciurile din prima ligă germană se vor relua la 7 ianuarie, după pauza de iarnă.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu