Nu se poate face școala online pentru că nu există cadru legal care să mai susțină desfășurarea orelor în acest fel. Am ajuns în această situație din cauza Ministerului Educației, care intenționat a evitat semnarea reglementărilor necesare - aceasta este acuzația pe care i-o aduce lui Sorin Cîmpeanu și echipei sale Federația părinților și aparținătorilor legali din România (FEPAL).
Reprezentanții organizației sunt îngrijorați de faptul că în școli nu sunt luate suficiente măsuri de protecție - elevii nu vor mai fi testați, cel puțin deocamdată. În plus, școala online a intrat în ilegalitate, după ce autoritățile nu au mai prelungit cadrul legal de funcționare.
Cîmpeanu nu mai vrea școala online
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis ferm că situația epidemiologică nu impune încă revenirea la școala online.
“Nu îmi doresc să mai trecem școala în online înainte de a fi pregătiți pentru predarea online. Din perspectivă sanitară există Ministerul Sănătății și INSP, care sunt partenerii noștri de dialog. Acolo sunt specialiștii. Ascult de punctul lor de vedere”, a spus ministrul.
Întrebat care sunt scenariile cu care lucrează ministerul Educației, Cîmpeanu a spus: “Am înțeles de la Ministerul Sănătății - și am deplină încredere - că nu se pune problema trecerii în online a școlilor atâta vreme cât, chiar dacă vom avea o creștere a numărului de cazuri, acestea nu vor fi grave, nu vor fi cazuri care să necesite spitalizare”.
“Nu doresc trecerea în online, pentru că au fost pierderi imense din perspectiva educației. Au fost pierderi din toate perspectivele - abandon școlar, tulburări socio-emoționale și multe alte efecte grave. Nu voi propune, dacă Ministerul Sănătății nu ne va informa cu privire la un potențial pericol. Evident că, dacă vom primi o astfel de informare, vom propune de urgență modificarea cadrului legal pentru a se putea trece la online”, a adăugat oficialul, citat de Spotmedia.ro.