“CÂND PLAFONEZI PREȚURILE, EXISTĂ RISCUL DE A AVEA PENURIE”

Distribuie pe:

Președintele Senatului, Florin Cîțu, liderul PNL, consideră că o eventuală plafonare a prețurilor la alimente presupune riscul de avea penurie și de apariție a cozilor.

“Vreau să văd propunerea (n.r. de plafonare a prețurilor la alimente) cum este fundamentată. O să vină în coaliție și acolo vom lua o decizie. Până acum nu am văzut această propunere, dar exprim un punct de vedere al unui liberal și al unui economist: atunci când plafonezi prețurile, există riscul de a avea o penurie și să vedem cozi”, a afirmat Cîțu, marți, la Senat.

Întrebat dacă o scădere la zero a TVA ar putea fi luată în calcul, Cîțu a răspuns: “Noi, ca liberali, întotdeauna vom susține un stat suplu, cu taxe cât mai mici. Avem un singur principiu de la care nu aș vrea să abdicăm. Acela de a reduce taxele pentru toate produsele. Deci, dacă găsim că este oportun pentru un produs, de ce nu ar fi oportun pentru toate produsele, nu doar pentru unul și, bineînțeles, o reducere oriunde, oricând o reducere a impozitării”.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, liderul PSD, consideră că plafonarea prețului la alimentele de bază ar reprezenta o soluție pentru România, această măsură fiind aplicată și de alte țări europene. Întrebat dacă ar opta pentru TVA zero la alimente, liderul social-democraților a arătat că se va discuta, adăugând că această soluție nu va ajuta prea mult. (Agerpres)

Lasă un comentariu