POVESTEA TRISTĂ A UNEI FAMILII DISPERATE

Distribuie pe:

O întâmplare nefericită și imprevizibilă a schimbat viața unei familii numeroase și modeste din orașul Luduș. Nu sunt singurii care au trecut prin asemenea dezastre în toiul iernii, când multe alte familii au fost marcate de soartă, în diferite locuri din țară.

În ziua de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 11 dimineața, ca din senin, a izbucnit un incendiu pe acoperiș, în casa familiei NAGY IOZSEF, cauza constatată de pompieri fiind explozia unui coș de evacuare a fumului. Casa, construită cu multă trudă încă din 2005, adăpostea patru familii cu copii, având opt încăperi, bucătării și două băi. Familia Nagy avea patru băieți căsătoriți și cu copii, care locuiau împreună, pentru care au muncit efectiv să-și realizeze acest cămin. Familia este formată din opt persoane mature și șapte copii cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani, respectiv două fetițe de 6 și 12 ani și 5 băieți, din care 2 gemeni de 5 ani. Din păcate, incendiul s-a propagat cu mare repeziciune și forță, distrugând aproape tot, camerele de la mansardă și parter, cu tavane, acoperiș, ferestre și uși, dușumele și mobilier. Bieții oameni abia au putut să se salveze, împreună cu copiii lor, asistând cu groază la distrugerea avutului lor agonisit de o viață, prin munca băieților în străinătate, temporar în agricultură și a părinților.

Pompierii din Luduș, prezenți la eveniment, au făcut tot ce au putut, chemând și ajutoare din altă parte, constatând cauza exploziei acelui coș suprasolicitat încălzirii cu lemne. Imobilul, nefiind asigurat, toate pagubele și cheltuielile viitoare sunt pe capul întregii familii, care nu au servicii fixe.

Nu pot să nu remarc și partea lor de “noroc” în această nenorocire, prin faptul că s-a petrecut ziua și au avut unde să se adăpostească, în casa părinților aflată alături. Munca era comună, iar bunicii erau ajutați în gospodărie. O familie greu încercată de soartă, dar uniți la greu și nu mă îndoiesc că își vor reveni cu timpul. Dar marea lor șansă pentru viață le-a fost oferită tuturor, nefiind vătămați sau răniți, Dumnezeu fiind cu ei, protejându-le viața! Astfel vor putea să o ia de la început, refăcând încet toate pierderile materiale. Primele urgențe sunt materialele de reconstrucție: acoperiș, tavane, ferestre și uși, dușumele, sobe de încălzit etc. Însă cea mai importantă este refacerea circuitului electric! Pentru a putea începe refacerea casei, au nevoie de mult ajutor din partea semenilor și sunt convinsă că vor apărea oameni cu suflet, care le vor sări în ajutor, cu ceea ce pot. Cei care sunt interesați, pot afla direct de la dl Nagy, pe care îl pot suna la numărul de telefon 0755 64.38.39, iar pentru ajutor financiar a deschis două conturi în lei și valută la BRD:

NAGY JOZSEF

IBAN RO62BRDE270SV43013802700 NO CONT SV 43013802700

IBAN RO88BRDE270SV42971572700 NO CONT SV42971572700

Dumnezeu să-i ocrotească, iar compasiunea oamenilor de suflet să funcționeze cât mai curând.

RODICA OLTEANU, artist plastic

Lasă un comentariu