EVOLUȚII ALE SPORTIVILOR ROMÂNI LA OLIMPIADA DE IARNĂ

Distribuie pe:

Schiorul Alexandru Ștefănescu a ocupat, miercuri, locul 35 în proba de slalom, din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, înregistrând în cele două manșe timpul total de 2 minute și 42 de sutimi. Ștefănescu, aflat pentru prima oară la Olimpiadă, și-a încheiat evoluția la competiția din capitala Chinei, în proba de slalom uriaș, el clasându-se, duminică, pe 32 dintr-un total de 89 de concurenți. La schi fond, în proba de sprint pe echipe, România, avându-i în componență pe Paul Pepene și Raul Popa, a ocupat locul 18. Marți, echipajul masculin de bob două persoane, format din Mihai Tentea și Daroczi Ciprian, a terminat pe locul 16. Cei doi, alături de Raul Dobre și Cristian Radu, vor concura în proba de bob patru persoane, care va începe sâmbătă, 19 februarie.

GRUPAREA CSM TG. MUREȘ A ACHIZIȚIONAT UN BASCHETBALIST AMERICAN

Echipa antrenată de George Trif s-a înțeles cu KC Ross-Miller, jucător în vârstă de 31 de ani. Potrivit grupării mureșene, Miller, care este coordonator de joc, a evoluat ultima oară la gruparea slovacă de primă ligă Rieker Komarno, iar în perioada 2019-2021 a jucat în Liga a II-a din Germania.

CSM Tg.Mureș este angrenată în lupta pentru promovarea în Liga Națională. Mureșenii se află, momentan, pe cea de-a treia poziție în Liga I, al doilea eșalon valoric, având 19 puncte din 10 partide. Pe primele locuri se clasează echipele bucureștene CSU Știința și Laguna, ambele cu câte 20 de puncte. Duminică, 20 februarie, CSM va întâlni pe teren propriu, de la ora 14.00, pe ACS Ulisse București, într-un meci din cea de-a 12-a etapă a campionatului.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET FEMININ, etapa 21 B.C. SIRIUS-MUREȘUL TÂRGU-MUREȘ - - CSM ALEXANDRIA

19 februarie 2022, ora 18.00

TÂRGU MUREȘ, SALA SPORTURILOR

NAȚIONALA U16 A ROMÂNIEI A FOST ÎNVINSĂ DE CIPRU, ÎN AMICAL

Selecționata de fotbal U16 a României, pregătită de Victor Ene, a încheiat stagiul de pregătire din Cipru cu un eșec, 1-2, în fața naționalei gazdă, informează frf.ro. Partida s-a disputat miercuri, pe stadionul Tasos Markou din Paralimni, după ce, în urmă cu două zile, cele două echipe remizaseră, 1-1, la Sotira. Dacă primul meci a fost de 80 de minute, cel de-al doilea a avut două reprize de câte 45 de minute. Golul României a fost marcat în minutul 2 de Marius Miruță. Ciprioții au replicat cu două reușite în minutele 9 și 34.

TRICOLORELE U17, ÎNVINSE ÎN PRIMUL MECI AMICAL DISPUTAT CONTRA UNGARIEI

Naționala feminină U17 a pierdut cu 0-8 primul meci amical jucat contra reprezentativei similare a Ungariei, primul dintr-o “dublă” amicală în vederea pregătirii jocurilor de la Turneul de Elită de luna viitoare. Andreea Sepetean a deschis tabela la Arad cu un autogol, însă tricolorele au menținut diferența minimă până în ultimele minute ale primei reprize, când Kiss și Nagy, din penalty, au mărit avantajul echipei maghiare. Aceeași Kiss a marcat din nou la scurt timp de la reluare, iar Mayer, Kovacs și Benke au completat lista marcatoarelor. Nagy a făcut și ea dubla în ultimele minute ale partidei și a închis scorul la 0-8.

După prima dispută, care a avut loc la Arad, România U17 va juca din nou contra Ungariei astăzi, 18 februarie, de la ora 12:00, în Ungaria, la Academia “Grosics Gyula”.

DUPĂ SUA, ȘI CANADA A FOST ELIMINATĂ ÎN SFERTURILE TURNEULUI MASCULIN DE HOCHEI PE GHEAȚĂ DE LA JOCURILE OLIMPICE

După eliminarea echipei SUA, și Canada a fost învinsă, miercuri, în sferturile de finală ale turneului masculin de hochei pe gheață de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Echipa Canadei a fost învinsă de Suedia, scor 2-0, reușitele fiind semnate de Wallmark și Lander. Canada nu va juca în semifinale pentru prima oară din 2006, în timp ce suedezii revin în penultimul act după ce la ediția anterioară au fost învinși în sferturi de Germania. SUA au pierdut, scor 2-3, după prelungiri, în fața Slovaciei. SUA și Canada au mers la JO de la Beijing fără jucătorii care evoluează NHL. Au fost convocați, în schimb, hocheiști din campioantul universitar. În semifinale vor avea loc meciurile: Finlanda - Slovacia și Comitetul Olimpic Rus - Suedia. În competiția feminină, echipa Finlandei a învins Elveția, scor 4-0, și a câștigat medaliile de bronz. În finala de joi, Canada a dispus cu 3-2 de SUA, și a devenit campioana olimpică.

SCM RM. VÂLCEA, ÎNFRÂNGERE ÎN MECIUL RESTANT CU VIBORG HK DIN EUROPEAN LEAGUE, LA HANDBAL FEMININ

Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea rămâne pe locul 2 în grupa D a European League, după ce a fost învinsă miercuri, în deplasare, de formația daneză Viborg HK, scor 31-20 (15-8), în meci restant din prima etapă. Ambele echipe sunt deja calificate în sferturi. Principalele marcatoare ale partidei au fost Jorgensen 8 goluri, pentru Viborg, respectiv Elghaoui, Klikovac și Dache, câte 3, pentru SCM Râmnicu Vâlcea. În urma rezultatului, Viborg este lider cu 9 puncte, urmată în clasament de SCM Râmnicu Vâlcea 7, Chambray 2, Vaci NKSE 2. În primele partide din grupa D, formația vâlceană a obținut rezultatele: 39-29 cu Vaci NKSE, 26-25 și 32-27 cu Chambray, 30-30 cu Viborg HK. Ultima etapă din grupa D programează partidele Viborg - Chambray (sâmbătă) și Vaci NKSE - SCM Râmnicu Vâlcea (duminică).

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu