SIRIUS TÂRGU-MUREȘ A CÂȘTIGAT PE TERENUL RAPIDULUI, ÎN LNBF

Distribuie pe:

BC Sirius Mureșul Târgu-Mureș s-a impus miercuri, 23 februarie, pe terenul formației CS Rapid București, în etapa a 22-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, scor 76-65. Mureșul a terminat cu 51 de recuperări acest joc, spre deosebire de cele 27 adunate de Rapid, însă formația pregătită de Carmin Popa a irosit și 24 de posesii. BC Sirius ajunge la 9-8 bilanț, iar Rapid coboară la 2-18. Gruparea din Târgu-Mureș merge la Târgu Secuiesc etapa viitoare, în vreme ce Rapidul o să stea. Ruth Sherrill (27 de puncte, 18 recuperări), pentru Mureșul, și Florina Stănici Diaconu (27 de puncte, 8 recuperări), pentru Rapid, au fost principalele marcatoare din cele două tabere. În clasament conduce Baschet Arad, cu 37 de puncte. Sirius Târgu-Mureș se află pe locul 5, cu 28 de puncte.

VOLEI ALBA BLAJ, ÎNVINSĂ LA TÂRGU-MUREȘ

Echipa CSM Volei Alba Blaj a întâlnit miercuri, 23 februarie, formația turcă Eczacýbațý Dynavit Istanbul, în prima manșă a semifinalelor Cupei CEV la volei feminin. Partida a fost găzduita de Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, încheindu-se cu scorul de 3-0, pe seturi 25-21, 25-22 și 25-19, pentru turcoaice, care au luat astfel o serioasă opțiune pentru calificarea în finală.

Meciul retur va avea loc marți, 1 martie, începând cu ora 18.00, la “Eczacibasi Spor Salonu” din Istanbul.

S-AU TRAS LA SORȚI SEMIFINALELE CUPEI ROMÂNIEI LA FOTBAL

Sepsi Sfântu Gheorghe - Universitatea Craiova și FC Voluntari - FC Argeș sunt meciurile din semifinalele Cupei României, conform tragerii la sorți care a avut loc la Casa Fotbalului.

Jocurile din cadrul semifinalelor se desfășoară în sistem tur-retur, prima echipă extrasă fiind organizatoare a jocului tur. Ca urmare a abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manșă, prin decizia Comitetului Executiv al FRF din 27 iunie 2021, în situația în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menține, jocul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute. Astfel, golurile marcate în deplasare nu vor mai fi mai importante față de cele marcate pe propriul teren.

În cazul în care egalitatea se menține și după reprizele de prelungire, echipa câștigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare. Jocurile din cadrul semifinalelor Cupei României vor avea loc astfel: turul în perioada 19-21 aprilie, iar returul competiției va fi în perioada 10-12 mai, programul acestora urmând a fi stabilit și comunicat ulterior, pe site-ul FRF.

REMIZĂ PENTRU CSM BUCUREȘTI ÎN ULTIMUL MECI DIN GRUPELE LIGII CAMPIONILOR

CSM București a remizat duminică, pe teren propriu, cu Team Esbjerg, scor 29-29 (15-16), și a încheiat grupa A pe locul 5. Neagu a trecut pe primul loc în topul marcatoarelor Ligii Campionilor. În faza play-off, pentru calificarea în sferturi, CSM va întâlni ȚSKA Moscova. Principalele marcatoare ale partidei au fost Neagu (10 goluri), pentru CSM, respectiv Reistad (9 goluri), pentru Team Esbjerg.

Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare a sezonului în Liga Campionilor, iar cu un total de 94 reușite a depășit-o pe Roberts (IK Savehof, 85 goluri). În celelalte meciuri ale ultimei etape din grupa A s-au înregistrat rezultatele: Buducnost - Podravka 27-21, Brest - Rostov 18-29 și FTC Budapesta - Borussia 23-21. La finalul partidelor din grupa A, clasamentul este următorul: 1. Team Esbjerg 23 puncte, 2. Rostov-Don 21, 3. FTC Budapesta 17, 4. Brest 17, 5. CSM București 15, 6. Borussia 9, 7. Buducnost 6, 8. Podravka 2. Potrivit regulamentului, primele două clasate, adică Team Esbjerg și Rostov-Don s-au calificat direct în sferturile de finală ale competiției, iar echipele de pe locurile 3-6 vor juca în play-off, încrucișat cu cele din grupa B, în sistem dublă manșă eliminatorie.

CSM București, de pe locul 5, va juca în compania echipei de pe locul 4 în grupa B, ȚSKA Moscova, în 26-27 martie și 2-3 aprilie, manșa tur pe teren propriu. Faza play-off va avea loc între 26 martie - 3 aprilie, sferturile de finală între 30 aprilie - 8 mai, iar Turneul Final Four în 4-5 iunie, la Budapesta. Deținătoarea trofeului este Vipers Kristiansand din Norvegia.

În sezonul anterior, CSM București a ratat calificarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor.

OVIDIU HAȚEGAN, ATACAT DUPĂ ATLETICO MADRID - MANCHESTER UNITED

Deciziile românului au fost apreciate în mod total diferit. Dacă unii dintre cei care au comentat arbitrajul l-au lăudat, alții l-au criticat aspru. Hațegan a acordat nu mai puțin de nouă cartonașe galbene, unul dintre ele fiind văzut de Cristiano Ronaldo, după ce portughezul a avut o ieșire nervoasă. După meciul de miercuri seara, Ovidiu Hațegan a devenit ținta atacurilor. Românul este acuzat că oferă prea ușor avertismente și că a defavorizat ambele formații. “Omul meciului, Ovidiu “Galben” Hațegan, oriunde se duce”, a răbufnit un fan pe rețelele de socializare. “Ești pe lista neagră, leul meu!”, a sunat mesajul unui alt suporter.

“Hațegan face un meci slab și defavorizează, pe rând, ambele echipe”, a punctat un alt suporter.

MINAUR BAIA MARE S-A CALIFICAT ÎN SFERTURILE EUROPEAN LEAGUE LA HANDBAL FEMININ

În ciuda criticilor primite, Ovidiu Hațegan a avut de partea sa și susținători. Românul a fost felicitat pentru avantajul acordat la golul egalizator marcat de United, în minutul 80. “Chiar nu a observat nimeni asta? Hațegan a lăsat excelent avantaj la golul marcat de United”, a scris un fan pe Twitter.

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare s-a calificat în sferturile European League, după ce în ultimul meci al grupei B, deținătoarea trofeului, Nantes, a pierdut duminică, pe teren propriu, cu ultima clasată, Zaglebie Lubin.

Pentru a se califica în sferturile de finală, Minaur Baia Mare, aflată pe locul 3 după încheierea partidelor din grupă, avea nevoie ca Nantes să fie învinsă pe teren propriu de ultima clasată, Zaglebie Lubin.

Deținătoarea trofeului a pierdut neașteptat, cu 27-28, astfel că rămâne pe locul 3, cu 4 puncte, iar Minaur încheie pe locul 2 (5 puncte) și ajunge în sferturile de finală, alături de liderul neînvins SG BBM Bietigheim. În grupa B, Minaur a obținut rezultatele: 34-32 și 23-23 cu Zaglebie Lubin, 20-39 și 20-28 cu SG BBM Bietigheim, 29-34 și 28-26 cu Nantes. Doar primele două clasate se califică în sferturile de finală ale competiției. În faza sferturilor, Minaur Baia Mare se va duela cu Sola (Norvegia). În sezonul anterior, Minaur s-a calificat la Turneul Final Four, pe care l-a încheiat pe locul 3.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu