DE CE BĂRBAȚII SE GRĂBESC SĂ ÎȘI DECLARE DRAGOSTEA...

Distribuie pe:

Cum toate problemele din lume au fost “rezolvate”, cercetătorii britanici de la Universitatea Abertay din Dundee, citați de descopera.ro, și-au îndreptat atenția asupra unei dileme: de ce bărbații spun “Te iubesc!” mai devreme decât femeile?

“Studiul nostru s-a desfășurat la nivel internațional, în șapte țări cu tradiții diferite, în care am chestionat 1.092 de femei și 336 de bărbați cu privire la relația actuală sau la una recentă.

Astfel, am constatat că bărbații și-au mărturisit dragostea după o medie de 108 zile, comparativ cu 123 în cazul femeilor, deci cu 15 zile mai târziu decât partenerii lor de sex masculin.

Filmele de la Hollywood ne prezintă femeile ca fiind mai sentimentale și mai romantice, dar, de fapt, bărbații sunt cei care își declară primii iubirea. Noi am descoperit că bărbații au făcut primii această declarație, în șase din cele șapte țări pe care le-am analizat. Singura excepție a fost Franța, unde atât bărbații, cât și femeile sunt pe picior de egalitate în ceea ce privește declarația de iubire.

Respondenții au fost întrebați care partener a fost primul care și-a declarat dragostea, cât timp a durat până să o facă și cum a fost primită. Așa am aflat că bărbații au mai multe șanse să creadă că sunt îndrăgostiți, la aproximativ 70 de zile după o nouă relație, cu o săptămână înaintea partenerei. Apoi a durat încă o lună pentru a-și face curajul să spună te iubesc, ambele sexe fiind la fel de fericite să audă aceste două cuvintele magice.

Noi am concluzionat că există factori subconștienți în joc, dependenți de raportul dintre bărbați și femei. În locurile în care există mai mulți bărbați decât femei, acei bărbați suficient de norocoși încât să aibă o parteneră erau mai predispuși să spună te iubesc de teamă ca un alt concurent să nu îi ia locul. Cu toate acestea, dacă o zonă avea mai multe femei decât bărbați, declarația de iubire era făcută tot de bărbați, dar cu scopul de a accelera intimitatea.

Escaladarea intimității sexuale (prin confesiunea de dragoste) este mai probabilă în mediile în care bărbații au oportunități mai mari de împerechere, iar promiscuitatea feminină este relativ mai frecventă”, concluzionează, deloc măgulitor, oamenii de știință britanici. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu