“PĂRINȚI RESPONSABILI, COPII FERICIȚI: AI GRIJĂ DE COPIII TĂI, ORIUNDE TE-AI AFLA!”

Distribuie pe:

Copiii rămași acasă în urma plecării părinților la muncă în străinătate, lipsiți de afecțiunea și supravegherea acestora, sunt expuși riscurilor de abandon școlar, autoizolare, apariția unor tulburări emoționale și comportamentale, mai ales în actualul context pandemic.

Având în vedere multitudinea și complexitatea problemelor cu care se confruntă această categorie de copii, municipalitatea târgumureșeană, prin Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu-Mureș, finanțează, cu 13.500 de lei, proiectul “Părinți responsabili, copii fericiți”, derulat în colaborare cu Asociația “Salvați Copiii” Târgu-Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în cadrul sesiunii de finanțare de proiecte în domeniul asistenței sociale “Coeziune socială în comunitate”.

Grupul țintă îl constituie de 1.500 de părinți/reprezentanți legali și 500 cadre didactice din școlile gimnaziale și liceale din municipiul Târgu Mureș. Aceștia vor beneficia de sesiuni de informare cu privire la obligațiile părinților atunci când părăsesc țara, în vederea desemnării unui reprezentant legal al copilului, dar și cu privire la riscurile pe care le implică, pentru copii, plecarea lor la muncă în străinătate.

Se are în vedere conștientizarea și armonizarea responsabilităților ce revin părinților, reprezentanților legali și cadrelor didactice pentru asigurarea protecției copiilor, alegerea persoanelor responsabile cu îngrijirea și supravegherea lor și păstrarea legăturii cu aceste persoane și cu personalul didactic din cadrul școlii unde învață copilul, precizează surse din cadrul DAS Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu