REACȚIA LUI HORIA TECĂU DUPĂ CE A FOST NUMIT CĂPITAN NEJUCĂTOR AL ECHIPEI DE FED CUP

Distribuie pe:

Horia Tecău a dezvăluit, într-o postare pe Facebook, că a decis să rămână aproape de tenis și că va fi căpitan nejucător al echipei naționale a României, care ne reprezintă în Billie Jean King Cup (Fed Cup). “Mă bucur să anunț că voi rămâne aproape de tenis și în următoarea etapă a carierei mele, în rolul de căpitan nejucător al echipei naționale a României, care ne reprezintă în Billie Jean King Cup (Fed Cup). Am încredere în potențialul acestei echipe și cred că pot contribui la crearea unei atmosfere profesioniste, de bucurie și performanță!”, a anunțat Tecău pe Facebook.

Conducerea Federației Române de Tenis a anunțat numirea lui Horia Tecău în funcția de căpitan-nejucător al echipei naționale de senioare a României, echipă care ne reprezintă în Billie Jean King Cup, noul nume sub care se dispută Fed Cup. Alina Cercel-Tecșor va fi în continuare antrenoarea echipei României. Horia Tecău, unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istoria României, preia acest post de la antrenorul Daniel Dobre înaintea meciului pe care România îl va juca în deplasare cu Polonia, în 15 și 16 aprilie 2022, în Calificările Billie Jean King Cup. Monica Niculescu a fost căpitan al echipei României de Billie Jean King Cup la întâlnirea cu Italia, pierdută în aprilie 2021, scor 1-3, la Cluj-Napoca. În urma acestui eșec, echipa tricoloră a retrogradat în Grupa I a Zonei Euro-africane, însă ITF a decis ca România să revină în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup și să joace în calificările pentru Turneul Final, după câteva schimbări făcute în programul competiției.

CUPA ROMÂNIEI, FAZA JUDEȚULUI MUREȘ LA FOTBAL

Sâmbătă, 5 martie, s-au disputat partidele din etapa a 2-a, faza județeană din cadrul Cupei României la fotbal. Iată și rezultatele consemnate: Gaz-Metan Daneș - Târnava Mică Sg. de Pădure 6-2, Inter Sânger - CS Iernut 1-2, Câmpia Râciu - Academica Transilvania Târgu-Mureș 6-3, Raza de Soare Acățări - Mureșul Chirileu 1-3, Înfrățirea Valea Izvoarelor - ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhelyi SE 1898 1-11 și ASA Târgu-Mureș - Atletico Târgu-Mureș 3-4 d.p. Sâmbătă, 12 martie, se vor disputa partidele Sporting Gornești - Mureșul Rușii-Munți (teren Rușii-Munți) și Dombo Dâmbău - Mureșul Luduș, ambele meciuri vor începe la ora 11.

U BT CLUJ, ÎNFRÂNGERE PE TEREN PROPRIU CU UNICAJA MALAGA ÎN BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a fost învinsă marți, pe teren propriu, de formația Unicaja Malaga, scor 86-71 (41-42), în grupa K, faza Top 16 a competiției. În urma rezultatului, U BT Cluj adună 5 puncte în clasament și este la egalitate pe primele două locuri cu Unicaja Malaga. Ultimele două meciuri din grupă sunt Filou Oostende - Unicaja (16 martie) și Filou Oostende - U BT Cluj (22 martie). Înaintea acestora, Filou are 2 puncte în clasament. Din grupa K s-a retras formația BC Prometey, din Ucraina, cu 5 puncte în clasament la momentul deciziei, luată din cauza conflictului armat din țara natală. Toate rezultatele din grupă, în partidele cu BC Prometey, au fost anulate de BCL. În primul meci din grupă, U BT Cluj s-a impus în deplasare cu Unicaja Malaga, cu 79-73, în al doilea a dispus pe teren propriu de Filou Oostende, cu 86-75, după care a trecut de BC Prometey, cu 92-81, ultimul rezultat fiind anulat. Din grupele optimilor de finală, primele două clasate se vor califica în sferturile de finală, iar câștigătoarele din această fază vor ajunge la Turneul Final Four, care va avea loc la Bilbao, între 6 și 8 mai.

ROMÂNIA - ELVEȚIA SE JOACĂ PE STADIONUL ARCUL DE TRIUMF!

Ultima partidă pe teren propriu a tricolorelor din această campanie de calificare se dispută pe stadionul Arcul de Triumf din București. Naționala feminină va întâlni selecționata Elveției pe 8 aprilie, de la ora 18.45, în calificările Cupei Mondiale din 2023. Partida va putea fi urmărită și în direct pe PRO X. Acesta este primul meci oficial disputat de echipa națională de fotbal feminin a României în București. În trecut, tricolorele au mai disputat partide amicale pe stadioanele 23 August și Ghencea, însă niciunul oficial! După partida cu naționala Elveției, tricolorele se vor deplasa în Croația, unde pe 12 aprilie este programat meciul cu țara gazdă!

ȘANSĂ PENTRU ROMÂNIA!

Actualul format al Campionatelor Europene la fotbal are în componență 24 de echipe, asta după ce, începând cu EURO 2016, UEFA a decis să crească numărul de la 16. Forul european se gândește să schimbe din nou formatul, iar britanicii de la Daily Mail au prezentat planurile celor de la UEFA. Astfel, la turneul final din 2028 ar urma să participe 32 de echipe, cu 8 mai multe decât sunt în momentul de față. Această schimbare nu este pe placul jurnaliștilor britanici, care sunt de părere că acest nou format ar scădea din intensitatea și din emoțiile generate de partidele din preliminarii. Maheta Molango, președintele Asociației Fotbaliștilor Profesioniști (PFA), este împotriva unui sistem cu 32 de echipe la Campionatul European.

“Ar afecta calitatea produsul, copiii nu ar mai vedea cea mai bună versiune a idolilor, asta e realitatea. Da, poate că pe termen scurt vor exista beneficii financiare, dar produsul suferă. Suntem îngrijorați că jucătorii sunt mereu ultimii care află, când deja totul e pus la punct”, a spus Molango, conform sursei menționate mai sus.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu