VICTORIE PENTRU UNIREA UNGHENI, EȘEC PENTRU AVÂNTUL REGHIN

Distribuie pe:

Mai sunt doar două etape din sezonul regular al Ligii 3 de fotbal, sezonul 2021/22, iar lupta pentru promovare și evitarea retrogradării se anunță captivantă! În cele 10 serii, primele patru clasate se vor califica în play-off, în vreme ce restul formațiilor se vor confrunta în play-out. La finalul săptămânii trecute s-au disputat meciurile etapei a 16-a. În seria a 9-a, echipele mureșene au obținut rezultatele: Unirea Ungheni - Viitorul Cluj 3-1 și Avântul Reghin - CS Hunedoara 0-2. Formația CS Hunedoara (46 de puncte) fără înfrângere, deschide lista trupelor de play-off, urmată fiind de Metalurgistul Cugir (37 p) și Unirea Ungheni (32 p). Miza ultimelor runde spre promovare e dată de duelul Academia Viitorul Cluj (24 p) versus Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (20 p). La rezultate directe, bistrițenii sunt în avantaj! La formă recentă, în ultima rundă tot ei au câștigat, în vreme ce clujenii au pierdut la Ungheni. Și programul pare tot în avantajul lor, cu Sticla Arieșul Turda adversar comun, dar Ocna Mureș pentru Gloria și Metalurgistul Cugir pentru Viitorul Cluj. Echipa Avântul Reghin ocupă locul 8 în clasament, cu 14 puncte. În următoarea etapă, sâmbătă, 19 martie, echipele mureșene vor juca în deplasare: Sănătatea Cluj - Avântul Reghin și CS Hunedoara - Unirea Ungheni.

INTRAREA GRATUITĂ LA TURNEUL DE CALIFICARE LA EURO U19 DE FUTSAL DE LA TÂRGU-MUREȘ!

În perioada 16-18 martie, Sala Polivalentă din Târgu- Mureș găzduiește turneul de calificare la Campionatul European U19 de futsal. România le va avea ca adversare pe Georgia și Slovacia, doar prima clasată urmând a se califica. Iată programul meciurilor: miercuri, 16 martie, ora 18.30 / Georgia - România; joi, 17 martie, ora 18.30 / Slovacia - Georgia; vineri, 18 martie, ora 18:30 / România - Slovacia. Accesul în Sala Polivalentă se va face pe baza biletelor cu valoare zero ce pot fi rezervate prin intermediul site-ului bilete.frf.ro. Casieria Sălii Polivalente va fi și ea deschisă în zilele de meci, începând cu ora 10.30.

Accesul se va face în baza biletelor cu valoare zero, în format digital sau printate.

MUREȘEANUL BIRO KRISZTIAN, MEDALIAT CU ARGINT LA CE DE LUPTE SENIORI U23

Sportivul român Biro Krisztian, cu dubla legitimare la CSS - CSM Târgu-Mureș, a câștigat, duminică, medalia de argint la Campionatul European de lupte Seniori U23, de la Plovdiv, la categoria 74 kg. El a fost învins în finală de azerul Dzhabrail Gadzhiev, cu 8-1. România a mai obținut patru medalii la Plovdiv: aur prin Andreea Ana la 55 kg, argint prin Roxana Capezan la 65 kg și Larisa Nițu la 72 kg și bronz prin Mihai Denis, la lupte greco-romane, la 55 kg.

MARIUS COPIL A CÂȘTIGAT TURNEUL ITF DE LA PORTIMAO

Marius Copil, locul 260 ATP și favorit principal, a câștigat, duminică, turneul ITF de la Portimao, din Portugalia. Copil l-a învins în finală pe rusul Alexei Vatutin, locul 316 mondial și favorit 3, scor 7-5, 6-2.

Meciul a durat o oră și 24 de minute. Turneul de la Portimao este dotat cu premii de 25.000 de dolari.

ROMÂNIA A FOST ÎNVINSĂ DE GEORGIA ÎN RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

Reprezentativa României a fost învinsă, sâmbătă, pe Stadionul Național Arcul de Triumf, de selecționata Georgiei, scor 26-23, într-un meci din etapa a patra a Rugby Europe Championship. Confruntarea a contat și pentru Cupa Antim Ivireanul. În primele trei meciuri din Rugby Europe Championship, România a învins Rusia, scor 34-25, și Portugalia, scor 37-27, și a pierdut în fața Spaniei, scor 21-38. Pentru Stejari urmează partida din deplasare cu Țările de Jos, în 19 martie, la ora 14.15.

DEBUT CU O ÎNFRÂNGERE PENTRU HANDBALISTELE DE LA CSM TG. MUREȘ, DAR DRUMUL E BUN!

Echipa CSM Târgu-Mureș, junioare III, a jucat, sâmbătă, primul meci în Grupa semifinală de valoare în CN de handbal feminin. Sportivele antrenate de către Laurențiu Pop au primit vizita puternicei formații CSM Slatina. Echipa oaspete a câștigat toate cele trei părți ale jocului, astfel și meciul, scor 25-40 (10-14, 7-13, 8-13), dar antrenorul Laurențiu Pop a văzut partea plină a paharului: “Am jucat cu o echipă foarte bună, dar am rămas cu sentimentul că suntem pe drumul cel bun. Dacă săptămâna viitoare vom repeta meciul bun făcut astăzi, nu are cum să ne scape victoria. Această înfrângere ne mobilizează mai mult și în continuare vom demonstra de ce suntem în stare. Felicit fetele pentru ambiție și dăruire! Forța CSM!” Au marcat pentru CSM Târgu-Mureș: Pop Iulia - 8, Lăcătuș Sonia - 5, Coman Daria - 3, Darcău Mara - 4, Oltean Alexia - 2, Bucur Iasmina - 1, Rusu Daria - 1, Cioban Mara.

MECIURI FOARTE UTILE PENTRU POLOISTELE DE LA CSM TÂRGU-MUREȘ

Turneul nr. III al Campionatului Național de senioare de polo pe apă s-a jucat la Târgu-Mureș.

După cele două etape desfășurate în bazinul olimpic acoperit din Complexul de agrement Week-end, în clasament Steaua București are un avans de 6 puncte față de urmăritoarea sa, Rapid București. Chiar dacă echipa CSM Târgu-Mureș a pierdut la scor toate meciurile, antrenorul Cristian Ispir a încercat să pregătească echipa pentru CN U19, unde tinde spre o medalie cât mai lucioasă.

“Diferența de vârstă și de fizic și-a pus din nou amprenta asupra jocului contra unor adversare foarte puternice. Noi avem în componență o singură jucătoare de vârsta senioratului, celelalte sunt componentele lotului U19, unele chiar foarte tinere. Pentru noi a fost din nou un test util pentru CN U19, am jucat meciuri tari, chiar foarte intense, unde am încercat să facem față echipelor mult mai experimentate. Mai avem mult de lucru, mai ales în apărare, și în încrederea în sine. Trebuie să fim mult mai răbdători în atac. Am crescut enorm la acest aspect, dar și în respectarea tacticilor. Este greu să pierzi la asemenea scoruri, dar le-am explicat fetelor că pe noi ne interesează deocamdată doar jocul și nu rezultatele. Ca să avem rezultate în viitor, trebuie să “înghițim” și aceste înfrângeri. Suntem singura echipă din provincie, Federația ne respectă pentru că am avut curajul să ne înscriem în campionatul de seniori. Dacă avem și noi răbdare cu aceste fete, dacă o să avem continuitate, o să putem readuce jucătoarele noastre care joacă la alte echipe, am putea avea un viitor o echipă competitivă și la senioare”, a declarat Cristian Ispir, la finalul turneului. Rezultatele echipei noastre: CSM Târgu-Mureș - Rapid 5-25 și 25-8; Steaua - CSM Târgu-Mureș 16-7 și 26-6; Dinamo - CSM Târgu-Mureș 16-7 și 15-6. Cele mai multe goluri de la echipa CSM Târgu-Mureș au fost marcate de către: Orza Adriana, 11 și Csifó Adél, 10.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu