LA S.C. DÜRKOPP ADLER S.R.L. SÂNGEORGIU DE MUREȘ, PROFESIONALISMUL SE MENȚINE PE ACELEAȘI COORDONATE

Distribuie pe:

Interlocutor: Radu Văideanu, administrator la S.C. Dürkopp Adler S.R.L. Sângeorgiu de Mureș

- Domnule Radu Văideanu, sunteți noul administrator al S.C. Dürkopp Adler S.R.L. Sângeorgiu de Mureș. Cărui fapt se datorează obținerea acestei funcții de conducere?

- Așa este, din 01.03.2021 am început activitatea la Durkopp Adler SRL în funcția de administrator, în urma unui proces de recrutare care a durat 5 luni de zile. Firma mamă din Germania a pornit demersurile pentru această schimbare deoarece fostul administrator urma să iasă la pensie, lucru care s-a și întâmplat la sfârșitul lunii Aprilie 2021.

- În ce măsură a fost afectată producția datorită unor conjuncturi socio - economice nefavorabile de la preluarea funcției pe care o dețineți?

- Producția a fost afectată din mai multe motive, în primul rând ca urmare a reducerii de personal care a avut loc în anul 2020 din cauza pandemiei. Acest lucru a diminuat capacitatea fabricii care s-a dovedit a fi prea mică pentru a face față valului de comenzi care au venit începând cu anul 2021. În al doilea rând, producția a fost afectată din cauza valurilor de covid din primăvara și din toamna anului 2021.

- În actualul context politico - economic societățile comerciale cu capital privat vor avea mai mult de pierdut în raport cu cele de stat?

- Nu aș putea să mă pronunț în această privință deoarece nu știu ce se întâmplă în societățile de stat. Dar, ținând cont de contextul actual, nu văd de ce ar fi diferențe, în sensul că, spre exemplu creșterile de preț la utilități și la alte produse ne afectează pe toți în aceeași măsură.

- Actualul guvern nu sprijină decât teoretic întreprinzătorii particulari, practic cele mai multe taxe și impozite sunt puse pe umerii acestora. Ce opinie aveți în acest sens?

- Nu pot spune că împărtășesc această idee. Din punctul meu de vedere, în momentul în care o societate decide să deschidă un business într-o anumită piață/țară, face toate investigațiile necesare, iar ulterior decide dacă acceptă sau nu să lucreze în acea piață/țară. În momentul în care acceptă să lucreze acolo, înseamnă că își asumă să respecte legislația locală cu tot ce implică aceasta. Eu personal mă bucur când trebuie să plătesc taxe și impozite mai mari (ca valoare absolută, nu ca procent) deoarece asta înseamnă că am o cifră de afaceri mare, respectiv un profit mare.

- Ce strategie aveți în vedere pentru anii următori, în cazul în care situația economică a țării nu revine pe linia de plutire?

- Situația economică pe care o vedem în România în acest moment nu este ceva caracteristic doar țării noastre, din păcate. Astfel că, noi mergem înainte cu strategia stabilită și direcțiile definite, viziunea noastră fiind ca până în 2025 să devenim cel mai dorit angajator din județul Mureș, respectiv să fim prima opțiune pentru clienții care caută mașini de cusut industriale.

FLOREA HUSAR

Lasă un comentariu