PROIECT: FĂRĂ ROVINIETĂ PENTRU TRANSPORTURI UMANITARE!

Distribuie pe:

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență prin care se propune exceptarea de la plata tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale (rovinietă) din România pentru efectuarea de misiuni umanitare.

“Vehiculele care efectuează transporturi în cadrul unor misiuni de protecție civilă sau misiuni umanitare pe teritoriul României sau care tranzitează România în acest scop beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare, pe baza solicitării transmise Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Pentru a beneficia de scutire, DSU solicită CNAIR cu cel puțin o zi lucrătoare sau îndată ce primește informarea privind desfășurarea misiunii umanitare pe teritoriul României, emiterea de roviniete cu titlu gratuit.

Solicitarea cuprinde lista numerelor de înmatriculare ale vehiculelor, însoțită de copii ale certificatelor de înmatriculare ale acestora, precum și perioada de desfășurare a transporturilor pe teritoriul României.

CNAIR va trebui să emită, cel târziu a doua zi lucrătoare de la data primirii solicitării, numărul minim de roviniete cu titlu gratuit, în funcție de tipul vehiculului și de duratele de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, astfel încât să fie acoperită integral perioada menționată.

Contravaloarea rovinietelor eliberate se decontează bianual CNAIR de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, din sumele alocate de către Guvern din fondul de rezervă bugetară sau alte sume legal constituite, până la data de 15 a primei luni din fiecare semestru, pentru semestrul anterior”, se menționează în proiectul de act normativ.

Măsura se va aplica, atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu