MUREȘ HALF MARATON

Distribuie pe:

Duminică, municipiul Târgu-Mureș a fost gazda evenimentului sportiv “Mureș Half Maraton”, care a reunit la start mii de participanți din țară și străinătate.

Câștigătorii probelor de la Mureș Half Maraton, conform pa-ginii organizatorilor, sunt următorii:

La proba de semi ma-raton 21 de km: locul I Cristian Moșoiu, locul II Leonard Mitrică, locul III Bogaci Mihail.

La proba de cross 10 km: locul I Peter Herman, locul II Dumitru Gut, locul III Andrei Ignatiev.

La proba Herlitz Pelikan Kids Race: locul I Antoniu Ghemes, locul II Alex Boca, locul III Theodor Andrei Hintea.

TÂRGUMUREȘEANUL SERGIU HANCA, GOL PENTRU CRACOVIA!

Fotbalistul echipei Cracovia, târgumureșeanul Sergiu Hanca, fost jucător la ASA Tg. Mures, a înscris un gol în meciul terminat la egalitate, duminică, în deplasare, scor 1-1, cu formația Rakow, în etapa a 32-a a campionatului Poloniei. Rakow a deschis scorul în minutul 38, prin Gutkovskis, iar Hanca a egalat pentru oaspeți în minutul 62. Sergiu Hanca a intrat pe teren în minutul 21. Ceilalți doi români de la Cracovia, Cornel Râpă și Virgil Ghiță, au fost integraliști. De partea cealaltă, la Rakow, formație la care sunt legitimați românii Deian Sorescu și Bogdan Racovițan, aceștia nu au făcut parte din lotul echipei pentru acest meci.

Cracovia ocupă locul 8 în clasament, cu 43 de puncte, în timp ce Rakow este lider, cu 66 de puncte.

Cu acest gol, Hanca a reușit la patru în cele 31 de meciuri oficiale jucate în acest sezon. De asemenea, acesta a mai reușit și 5 pase decisive.

UNDER 21 – MECIURI DE PREGĂTIRE CU GEORGIA ȘI SLOVACIA

Cu aproape un an înainte de EURO 2023, naționala de fotbal U21 a României continuă pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România și Georgia. Calificată deja la EURO 2023 din postura de țară gazdă, România U21 dispută meciuri amicale pe perioada preliminariilor.

Astfel, tricolorii Under 21 au programate două dueluri în luna iunie: 3 iunie / Georgia - România, respectiv 7 iunie / Slovacia - România. Ca și România, Georgia este și ea direct calificată la EURO din postura de țară gazdă. În schimb, după suspendarea Rusiei, Slovacia ocupă locul 2 în Grupa C, la 6 puncte în spatele Spaniei, având 4 victorii și 3 înfrângeri în preliminariile pentru EURO 2023. Ambele meciuri vor fi transmise în direct de TVR 1.

CALCULELE PENTRU TITLU ÎN LIGA 1 DE FOTBAL!

FCSB a învins-o, duminică, pe Universitatea Craiova cu 1-0 și rămâne în luptă cu CFR Cluj pentru titlu. După opt runde din play-off, diferența dintre cele două echipe este de două puncte, astfel că atât CFR Cluj, cât și FCSB depinde de propriile rezultate, doar că ardelenii au avantajul de a fi campioni în caz de egalitate la finalul sezonului. Universitatea Craiova a ieșit matematic din lupta pentru titlu după FC Argeș - CFR Cluj 0-6.

Calculele pentru titlu în Liga 1, după Craiova - FCSB 0-1. CFR Cluj își poate adjudeca titlul, care ar fi al cincilea consecutiv, încă de etapa viitoare, dacă nu pierde cu Universitatea Craiova și FCSB nu ia niciun punct din meciul cu FC Voluntari. Într-un astfel de scenariu, puțin probabil, CFR Cluj ar avea cel puțin trei puncte peste FCSB și ar fi campioană, pentru că, la egalitate de puncte, criteriul de departajare eligibil în acest caz este clasarea de la finalul sezonului regulat. FCSB, în schimb, trebuie să o învingă pe FC Voluntari pentru a fi sigură că va disputa “cu titlul pe masă” meciul din ultima rundă cu CFR Cluj. În cazul unei remize sau al unei înfrângeri, ultima etapă va fi decisivă doar dacă același rezultat se înregistrează și la CFR Cluj - Universitatea Craiova.

FCSB face un play-off excelent, cu șapte victorii și o singură remiză, cu Universitatea Craiova pe Arena Națională, 0-2, dar și un golaveraj remarcabil, +15. De altfel, FCSB are și un atac mai bun decât CFR Cluj, 19 goluri marcate față de cele 15, dintre care șase cu FC Argeș în această rundă, ale ardelenilor, și o defensivă mai solidă, doar patru goluri încasate în opt jocuri, față de cinci, cât a încasat CFR Cluj.

Clasamentul din play-off: 1. CFR Cluj - 54 puncte, 2. FCSB - 52 p., 3. Universitatea Craiova - 45 p., 4. FC Voluntari - 31 p., 5. Farul Constanța - 29 p., 6. FC Argeș - 27 p.

CSM BUCUREȘTI A PIERDUT LA UN GOL CALIFICAREA ÎN FINAL FOUR-UL CHAMPIONS LEAGUE!

Esbjerg - CSM București, returul decisiv pentru un loc în Final Four-ul Champions League la handbal feminin, s-a terminat 27-27. “Tigroaicele” au picat în repriza a doua din Danemarca și au ratat calificarea la un gol diferență, după 25-26 în turul de la București.

Danezele se alătură la Turneul F4 de la Budapesta echipelor Metz Handball, Gyor ETO, cu Crina Pintea în lot, și Vipers. Gyor ETO a eliminat Brest (21-21, 35-23), Vipers s-a impus în fața celor de la Krim (32-25, 33-24), iar Metz Handball s-a calificat fără să joace sferturi, după eliminarea din competiție a echipei ruse Rostov-Don.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu