LUCRURI CARE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN JAPONIA:

Distribuie pe:

1. Din clasa întâi până în a 6-a, se predă o materie: “Drumul despre bunul-simț”, din care elevii învață comportamentul civilizat și manierele de bun-simț!

2. Nu rămâne niciun elev repetent din clasa întâi până la clasa

a 7-a, fiindcă scopul este educația și implantarea principiilor, și nicidecum învățământul și stocarea informațiilor!

3. Japonezii, cu toate că sunt considerați printre cei mai bogați oameni din lume, nu angajează femei de casă sau dădace pentru creșterea copiilor, părinții fiind primii răspunzători de educația copiilor!

4. Elevii japonezii, zilnic, timp de 15 minute, fac curat în școlile lor, îm-preună cu educatorii, învățătorii și profesorii, lucru ce a determinat apariția unei generații modeste și atente la fenomenul curățenie și igienă!

5. Fiecare elev japonez are tot timpul la el periuța de dinți, își spală dinții după ce mănâncă și, în acest mod, învață de mic cum să se păstreze curat!

6. Profesorii iau masa cu 30 de minute înaintea elevilor, ca să fie siguri că mâncarea este bună, și nu este alterată, fiindcă elevul este considerat viitorul țării și trebuie protejat!

7. Gunoierul, în Japonia, este cunoscut sub numele de “inginer sanitar” și are un salariu de 5.000 până la 8.000 $. Pentru a ocupa acest post, candidatul trebuie să treacă probele scrisă și orală!

8. Este interzisă utilizarea mobilului în trenuri, restaurante și în locurile publice cu spații închise și mobilul trebuie setat pe modul “bun-simț”, care la ei este foarte important!

9. Dacă te duci la un restaurant cu bufet suedez, vei vedea că fiecare pune în farfuria lui atât cât îi trebuie, nu fac risipă, nici nu lasă resturi de mâncare în farfurii!

10. Media de întârziere la trenuri, pe an, este de 7 secunde!

MARIANA CRISTESCU

Lasă un comentariu