SUNTEM PRIMII ÎN EUROPA DUPĂ NUMĂRUL DE FEMEI MANAGERI

Distribuie pe:

România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de femei aflate în topul managementului companiilor, a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciucă, care a participat, la Cluj-Napoca, la conferința de lansare a inițiativei “Women in Tech”, sub egida Innowave Summit.

El a precizat că municipiul Cluj-Napoca poate deveni un model de bună practică la nivel național, având în vedere numărul doamnelor și domnișoarelor implicate în proiecte de inovare, cercetare și dezvoltare.

Prim-ministrul a vizitat expoziția organizată cu prilejul Innowave Summit.

“Am constatat că există cu adevărat egalitate de gen. Am văzut foarte multe doamne și domnișoare prezente, ceea ce înseamnă că noi nu trebuie să mai aducem argumente multe despre relevanța pe care o aveți în toate proiectele care sunt în derulare la Cluj. Doresc să subliniez nivelul dumneavoastră de ambiție și vă mulțumesc pentru ceea ce faceți, pentru că puteți să deveniți un model de bună practică pentru toate doamnele și domnișoarele din țară. (...) România este pe primul loc în Europa la ceea ce înseamnă numărul de doamne și domnișoare aflate în topul managementului companiilor”, a afirmat Ciucă.

Premierul le-a încurajat pe femeile antreprenor să continue să dezvolte proiectele pe care le derulează.

“Faptul că vă implicați și aveți această participare consistentă în tot ceea ce și-au propus autoritățile locale să realizeze în municipiul Cluj-Napoca, în județul Cluj, este pentru noi un motiv să ne bucurăm că există șanse, există speranță și vă încurajăm să creșteți cât mai mult numărul de doamne și domnișoare în toate aceste proiecte, pentru că perspectiva dumneavoastră cu certitudine este diferită de a bărbaților în anumite locuri, în altele este cât se poate de congruentă. Faptul că reușiți să puneți în practică o serie întreagă de idei este doar în beneficiul dumneavoastră, al nostru, al autorităților locale, iar eu voi pleca de la Cluj însuflețit că există un model de bună practică pe care am să-l recomand”, a susținut Nicolae Ciucă.

El a amintit că, în calitate de militar, a lucrat alături de doamne și domnișoare. “Din postura de fost militar, vă pot spune că am lucrat cu doamne și cu domnișoare care au avut curajul să se urce și în carlinga unui avion, care au avut curajul să își asume să conducă și un tanc și un alt echipament tehnic de luptă, ceea ce înseamnă că am depășit acele limite în care femeile puteau să facă doar anumite lucruri. Iată că pot să facă mult mai mult decât atât”, a spus Ciucă.

Prim-ministrul a remarcat, totodată, activitatea administrației clujene. “Acolo unde sunt administrații liberale lucrurile se mișcă altfel și sunt orientate spre dezvoltare, spre inovare, spre cercetare, spre modernizare și cred că asta trebuie să treacă dincolo de convingerea politică și trebuie să se îndrepte către ceea ce trebuie să facem, astfel încât, la nivel național, să putem să folosim aceste modele și să nu mai pierdem timpul să căutăm și să descoperim, ci să luăm modelul, pachet așa cum este el, și să îl aplicăm și în alte județe, în alte regiuni din țară”, a transmis Ciucă.

(Agerpres)

Lasă un comentariu