ZORILE NOASTRE, TOT MAI ÎNSÂNGERATE POLITIC

Distribuie pe:

Pe cei care nu contenesc să manipuleze propagandistic, bagatelizând premeditat și consecvent provocările separatiste, iredentiste și revizioniste ale oficialilor Ungariei în România, îi îndemn să ceară socoteală noului președinte al Ungariei, care, cu maxim tupeu, s-a pozat la o bornă proaspăt vopsită în culorile drapelului Ungariei tocmai în județul Alba, “coincidență”, la 150 de ani de la plecarea către Dumnezeu a Crăișorului Munților, Avram Iancu.

Când instituțiile de vârf ale patriei noastre se dovedesc atât de șubrede și sufocate de nevrednici politruci, când falanga FIDESZ în România, adică UDMR, se află de mai bine de trei decenii în conducerea statului român și conduce aproape discreționar administrațiile publice ale mai multor județe din inima României, vrajba și conflictele interetnice sporesc periculos, fiind provocate oficial deliberat.

A recunoscut într-un interviu chiar președintele CNCD, udemeristul Csaba Astalosz (18 februarie 2020), afirmând explicit și inechivoc că “Ungaria preia indirect din atribuțiile statului român și construiește o identitate națională într-un bazin carpatic care depășește granițele de stat”, evident ale Ungariei.

Guvernul Viktor Orban alocă investiții masive în presa de limbă maghiară din Transilvania, care a fost subordonată total UDMR. Statul român a asistat pasiv la construirea unui uriaș aparat de propagandă al Guvernului de la Budapesta în Transilvania.

Au fost anihilate toate tentativele de formațiuni politice care puteau constitui alternative politice în raport cu UDMR - în speță, PPMT și CNMT.

Într-un sondaj înaintea alegerilor recente din Ungaria, 83% dintre etnicii maghiari din România, care aveau cetățenie ungară, spuneau că votează cu FIDESZ.

Fondurile alocate de Guvernul de la Budapesta pentru diverse zone de interes din Transilvania reprezintă o amenințare la adresa securității naționale. Am identificat câteva:

1. Bani pentru ca etnicii maghiari să facă demersurile de a obține dublă cetățenie, jurând loialitate Ungariei, totodată fiind determinați propagandistic să voteze cu FIDESZ, dar și pentru UDMR. Bani pentru rromii care sunt dispuși să se declare maghiari și să-și trimită copiii la școală în limba maghiară.

2. Alocarea de resurse financiare din Ungaria pentru site-uri și publicații care promovează consecvent mesaje iredentiste, separatiste etnic, revizioniste.

3. Finanțarea din Ungaria a clubului de fotbal Sepsi Sfântu Gheorghe (proaspăt câștigător al Cupei României), devenit un vehicul de imagine pentru curentul separatist.

4. Fonduri din Ungaria pentru companii cu capital maghiar, care să acționeze pe teritoriul Transilvaniei, cu precădere în zona agricul-turii, dar și pentru importante achiziții imobiliare, terenuri și imobile.

În acest timp, românii sunt silențioși, dar irepresibili, împinși în afara județelor controlate administrativ și economic de Ungaria. După mai multe tentative eșuate de-a lungul istoriei, de a obține prin forță (implicit prin conflictul artificial care se dorea a fi perceput ca un “pogrom” împotriva maghiarilor, început în martie 1990, la Târgu-Mureș), revizioniștii caută acum strategic să dobândească controlul și supremația economică și administrativă în Transilvania. S-au repliat în tehnica pașilor mărunți, dar siguri, fiind puternic susținuți și finanțați de Ungaria.

Ai noștri tot cu crizele guvernărilor de zi cu zi și vitejia specifică de pahar: “noi suntem români, aici pe veci stăpâni...” Să fim serioși, stăpânii sunt cei care conduc economic și administrativ comunitățile, iar ceilalți doar iobagi, sclavi moderni pe plantația altora, în războiul permanent și hibrid al lumilor pentru putere și resurse. Ungaria joacă geopolitic duplicitar, e și cu UE, dar și cu Rusia.

Nu uitați că, în martie 1990, pretextând “pogromul” împotriva maghiarilor în Transilvania, Ungaria a cerut Rusiei să intervină cu trupe de menținere a păcii, pregătindu-se strategic mai apoi să organizeze un referendum fortuit pentru a desprinde Transilvania din România. Dacă doriți să vă documentați temeinic în acest sens, vă recomand să citiți cartea “Târgu-Mureș 1990: Zori Însângerate. Conflictele interetnice din 1989-1990 în dosarele CNSAS”, scrisă de Tudor Păcuraru și Florian Bichir. Lucrarea este o excelentă frescă super-documentată privitoare la planul “Aurora Zorilor”, prin care Ungaria a urmărit să își însușească Transilvania. Planul continuă și azi, fiind doar actualizat și adaptat contextului geopolitic.

Ce face România în schimb?, vă întreb, dragi prieteni.

MARIUS PAȘCAN

Lasă un comentariu