DE LA 1 IUNIE, PRIN FINANȚARE EUROPEANĂ, LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGU-MUREȘ A FOST ÎNFIINȚATĂ PRIMA REȚEA DE SCREENING PENTRU CANCERUL DE COL UTERIN

Distribuie pe:

Rețeaua de screening pentru derularea Proiectului “Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru a fost organizată la Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, începând cu data de 1 iunie 2022.

Cu ocazia organizării rețelei de screening a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș am lansat si un serviciu special de telefonie rezervat exclusiv participantelor la screening: Call-Center 0739.727.187. Astfel, va fi asigurat accesul facil al femeilor sănătoase la serviciile medicale de screening în regim ambulatoriu, prin programarea prealabilă telefonică in intervalul orar 8.00-16.00 (luni-vineri).

Acordarea serviciilor medicale de screening, respectiv test Babeș-Papanicolaou (prin citologia cervicală clasică și prin citologie lichidă) și testarea HPV în regim ambulatoriu se realizează astfel:

- În Cabinetul de obstetrică-ginecologie, camera 4.064 (luni-miercuri-vineri: 12.00-16.00; marți și joi: 14.00-18.00), servicii medicale asigurate de către medicii specialiști/primari de obstetrică-ginecologie din cadrul Secției Clinice Obstetrică-Ginecologie.

- În Cabinetul de planificare familială, camera 4.029, (luni-miercuri-vineri: 12.00-16.00; marți și joi: 14.00-18.00), de către cei doi medici de obstetrică-ginecologie

În cadrul programului de screening, femeile beneficiază de consult de specialitate și le sunt recoltate probe pentru testare Babeș Papanicolau la grupa de vârstă 24-29 de ani, și testarea HPV la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeș Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social și psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanțate în cadrul proiectului.

Toate femeile care au rezultate negative vor fi informate telefonic prin Call-Center sau prin poștă.

Dacă rezultatul testului - screening este pozitiv, femeia va fi rechemată pentru consult și investigații suplimentare la medicul specialist ginecolog, indiferent dacă femeia este asigurată sau nu.

Lasă un comentariu