REGHECAMPF VA ANTRENA ÎN AZERBAIDJAN

Distribuie pe:

Românul Laurențiu Reghecampf a fost numit, marți, în funcția de antrenor principal al echipei de fotbal Neftci Baku, a anunțat vicecampioana Azerbaidjanului pe site-ul său oficial. Reghecampf (46 ani) și-a reziliat recent contractul cu Universitatea Craiova, care a încheiat pe locul al treilea în Liga I, în sezonul trecut. Pentru Reghecampf este prima experiență în Azerbaidjan, după ce a antrenat în Bulgaria, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Reghecampf și-a început cariera de tehnician în 2010, la Gloria Bistrița, iar în 2011 a pregătit-o, pentru o lună, pe FC Universitatea Craiova, echipă patronată de Adrian Mititelu. Ulterior a mai activat la CS Snagov, Concordia Chiajna, Steaua, câștigând două titluri (2013, 2014), Al-Hilal Riad, Litex Loveci, FCSB, Al Wahda și Al Wasl, ambele din Emiratele Arabe Unite, și Al Ahli Jeddah.

Laurențiu Reghecampf este primul antrenor român al echipei Neftci, dar aici au evoluat doi jucători români, Marian Aliuță și Adrian Neaga. Reghecampf îi ia locul lui Samir Abasov, care a câștigat un titlu în 2021 cu Neftci, iar în sezonul trecut a terminat pe locul secund. Bilanțul său a fost de 61 de meciuri oficiale, 32 de victorii, 14 egaluri, 15 eșecuri. Neftci Baku va întâlni echipa cipriotă Aris Limassol în al doilea tur preliminar al Europa Conference League. (Agerpres)

Lasă un comentariu