CUM A FOST PREGĂTIT MUNICIPIUL TÂRGU MUREȘ PENTRU ZILELE TÂRGUMUREȘENE 2022?

Distribuie pe:

Ca locatar al Târgu Mureșului din anul 1968, am rămas surprins de felul cum arată municipiul, mai ales cum a fost pregătit pentru Zilele târgumureșene.

Pomi netoaletați, iarba necosită, parcurile de asemenea și locurile de joacă pentru copii, care nu sunt îngrijite, murdare și cu mobilier defect și în unele cazuri incomplete, care prezintă pericol pentru accidentarea copiilor.

De asemenea, saci cu gunoaiele aflate de-a lungul străzilor și bulevardelor, care nu au fost ridicați și nici nu a fost măturat de multă vreme.

Duminică, 26 iunie 2022, m-am plimbat prin zona Casei Tineretului din municipiul, unde am putut vedea un dezastru în acel parc (care mai demult era o mândrie, fiind curat, cu rondouri de flori, trandafiri), dar acest lucru se petrecea când municipiul se numea “Orașul trandafirilor”; multe gunoaie prin parc, nemăturat de multă vreme, gresia de ornament lipsă, spartă și deteriorată, săpături în parc (de ce au fost făcute?), și se văd că sunt săpate de multă vreme, coșurile de gunoi din parc pline (între timp, parcul a fost curățat și aranjat), ca și din întreaga zonă.

Știu că o să motivați și o să dați vina pe firma de curățenie, dar dv. ați făcut contract cu ea și nicidecum vechea conducere a municipiului.

După care, am coborât în plimbare în cartierul 7 Noiembrie, unde am întâlnit același lucru: gunoaie pe trotuar și coșurile de gunoi, de asemenea, pline (vizavi de trecerea de pietoni - Piața de Zi).

După care am mers spre WEEKEND, zona de agrement a municipiului, care în anii anteriori era vestită și în alte orașe de felul cum arăta, dar acum ?? Unde am rămas tare surprins de felul cum arată canalul de la intrarea principală, gunoaie pe luciul apei, iarbă și buruieni care deja intră în putrefacție, emanând un miros tare neplăcut în zonă.

Dar mi-am amintit că pe vremuri, pe acest canal ne plimbam cu bărcile și era o altă ambianță, bună pentru recreere, dar acum ??

De asemenea, mi-am amintit că acum 3-4 săptămâni, când am trecut prin zonă întâmplător, am văzut o barcă cu trei persoane care dădeau cu o greblă pentru a face curățenie pe luciul apei, dar s-a văzut rezultatul… făcând curățenie, respectiv așa-zisa curățenie, pentru deschiderea sezonului.

După care am intrat în interiorul zonei de agrement, de asemenea am rămas surprins când am văzut că erau foarte puțini oameni. De ce? De asemenea, am văzut că taxa de intrare este 20 LEI. Eu consider că este destul de mare pentru confortul și condițiile oferite.

Când ne-am întors spre casă în cartierul Tudor, unde locuiesc, am așteptat autobuzul, dar nu am văzut nici un autobuz electric să fie în circulație, și atunci mi-am amintit de promisiunile electorale făcute de actualul primar, dl Soós Zoltán, care a câștigat alegerile.

Atunci promitea concurență cu municipiile: CLUJ, SIBIU, ALBA și BRAȘOV, dar având ocazia să merg în Sibiu și Alba, unde am constatat că se aseamănă cu orașele occidentale, la noi seamănă cu BUCUREȘTIUL (SECTOR 1) lui Clotilde Armand, plin de gunoaie, șobolani, țânțari și căpușe prin parcuri.

Dar să nu ne mirăm că la noi, după alegeri, nu s-a mai făcut deratizare și dezinsecție, atât în imobile, cât și pe domeniul public, însă îmi amintesc că noi, locuitorii municipiului, plătim.

Din discuțiile cu un președinte de asociație, care m-a informat că deratizarea, dezinsecția, toaletarea pomilor, gard viu și toată curățenia pe domeniul public cade în sarcina asociației și a locatarilor, eu am comentat că se și văd rezultatele, spunând că este incredibil de așa hotărâre luată de acest nou consiliu municipal. “FELICITĂRI!”

De asemenea, subliniez că modernizarea transportului în comun la noi s-a făcut cu cumpărarea autobuzelor pe motorină, dar spre surprinderea mea și a mai multor

locuitori, în autobuze inscripțiile s-au făcut bilingv (corect din punct de vedere legal), dar totuși ilegal pentru că prima dată s-a făcut în limba maghiară, după care în limba română.

Dar, în sfârșit, am constatat că Primăria Târgu-Mureș este tot timpul în straie de sărbătoare (împodobită cu foarte multe flori) ceea ce este foarte bine și frumos, iar cartierele sunt pline de gunoaie și trandafiri uscați (vezi în față la CECBANK).

Dar, mă întreb, noi de ce plătim impozite? Același lucru s-a întâmplat și cu ocazia sărbătorilor de iarnă: “MULȚUMIM CONDUCERII PRIMĂRIEI ÎNCĂ O DATĂ!”

Situația relatată de către subsemnatul, care a fost destul de sumară, persistă în tot municipiul.

Vă rog să verificați dacă situația prezentată de mine este reală, să-mi dați replica tot prin intermediul presei.

Vă mulțumesc!

Cele prezentate sunt în numele mai multor locatari din Cartierul Tudor Vladimirescu din Târgu-Mureș.

VIOREL G.

N.R. Domnul G. Viorel, în scrisoarea trimisă redacției, în numele mai multor vecini din cartierul Tudor Vladimirescu, din Târgu Mureș, nu amintește un cuvânt de faptul că, la situația în care se află curățenia în municipiul nostru contribuie din plin prea mulți târgumureșeni și vizitatori, lipsiți de educația ce ar trebui să o aibă făcută de cei șapte ani din familie și de la școală, care aruncă ambalajele, după ce au consumat conținutul, pe trotuar, în parcuri, pe carosabil, ignorând coșurile de gunoi, containerele, mai mult le distrug, ca și băncile din parcuri.

În concluzie, nu numai primarul Soós este răspunzător de felul cum arată curățenia în municipiu, ci foarte mulți locuitori ai lui, și dintre cei care l-au votat și din cei care nu l-au votat. Felul cum arată o localitate este oglinda gradului de educație civică a locuitorilor ei.

Lasă un comentariu