STEJARII PIERD AL DOILEA MECI CU URUGUAY, DE LA MONTEVIDEO

Distribuie pe:

Naționala de rugby a României a pierdut al doilea meci test cu Uruguay, fiind învinsă la Montevideo cu 26-20 (19-17). Los Teros cuceresc astfel și Copa Santander, trofeu pus în joc între cele două națiuni. Stejarii au început în forță meciul de pe Estadio Charrua, încă din primele secunde instalându-se în 22-ul advers. Primele puncte ale României vin în minutul 3, când arbitrul acordă un eseu de penalizare după ce închizătorul Los Teros, Manuel Ardao dă un placaj fără balon, el primind și cartonașul galben, 7-0. Gazdele nu renunță și reușesc să reducă ecartul în minutul 12, după o acțiune frumoasă a molului care a rulat în terenul de 22 al Stejarilor, balonul ajungând la Nicolas Freitas care îl deschide foarte bine pe Felipe Etcheverry, iar acesta culcă balonul în terenul de țintă. Felipe Berchesi nu transformă, astfel că România rămâne la conducere, 7-5. Treptat, aceștia reușesc să mute jocul în terenul nostru, iar după mai multe puncte de fixare, Eric Dosantos pătrunde și reușește al doilea eseu, aducând-și echipa în avantaj. Berchesi transformă, pentru 12-7. Patru minute mai târziu, Marius Simionescu aduce egalarea după un eseu frumos pe care îl marchează în urma unei faze pornite de la Gabriel Rupanu care i-a pasat lui Vlăduț Popa, acesta văzându-l foarte bine pe căpitanul Stejarilor, 12-12. Rupanu transformă, readucând încă o dată echipa în avantaj, 14-12. Un avantaj care avea să dureze destul de puțin pentru că Agustin Ormaechea reușește o nouă încercare, transformată de Berchesi, care duce scorul la 19-14. România nu renunță la luptă, pune presiune și cu trei minute înainte de final se apropie de eseu, după o grămadă la 5 metri de terenul de țintă advers, Rupanu scoate repede, însă Los Teros se apără foarte bine. Stejarii construiesc atac după atac și reușesc să reducă ecartul, prin lovitura de pedeapsă reușită de Rupanu, 19-17. În primele 10 minute ale reprizei secunde cele două echipe au încercat fiecare să găsească breșe în apărarea adversă însă fără succes. În minutul 51, după o tușă în 22-ul României, balonul ajunge la căpitanul Andres Vilaseca, care marchează o nouă încercare, transformată de Berchesi, ecartul crescând la 9 puncte, 26-17. Stejarii reușesc să mai pună trei puncte pe tabelă după ce debutantul Mihai Mureșan transformă o penalitate, 26-20. Los Teros au șansa să refacă diferența, însă Berchesi ratează o lovitură de pedeapsă, dintr-o poziție favorabilă. Deși a încheiat meciul în atac, România nu a reușit să mai pună pe tabelă, scorul final fiind de 26-20. Acesta a fost ultimul meci al României din seria meciurilor test World Rugby din luna iulie.

ADVERSARELE ECHIPELOR ROMÂNEȘTI ÎN CONFERENCE LEAGUE

Tragerea la sorți pentru al treilea tur preliminar Conference League a avut loc luni, de la 15.00. CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi și-au aflat posibilul adversar, iar echipa din Sfântu Gheorghe și formația din Oltenia par să aibă cele mai grele misiuni. Meciurile din turul secund au loc pe 21 și 28 iulie, iar duelurile din turul al treilea sunt programate pe 4 și 11 august. Primele echipe extrase de UEFA vor juca pe teren propriu manșa tur. FCSB va întâlni în deplasare Saburtalo (Georgia), de la ora 19.00, CFR Cluj va juca acasă cu Inter Escaldes (Andorra), de la ora 20.30, Sepsi va evolua acasă cu Olimpija Ljublijana (Slovenia), de la ora 21.00, și Universitatea Craiova va întâlni în deplasare Vllaznia (Albania), de la ora 22.00. Meciurile retur se vor disputa la 27 și 28 iulie. Sepsi are cea mai grea misiune dintre echipe românești în turul III: Sepsi/Olimpija Ljubljana (Slovenia) - Rijeka (Croația)/Djurgardens (Suedia). FCSB se deplasează în Feroe sau Slovacia, dacă trece de echipa din Georgia:

Vikingur (Feroe)/Dac Dunajska Streda (Slovacia) - Saburtalo (Georgia)/FCSB. Oltenii vor întâlni o echipă din Ucraina dacă avansează:

Zorya Luhansk (Ucraina) - Vllaznia (Albania)/Universitatea Craiova. CFR Cluj și-a aflat posibilul adversar din turul III preliminar Conference League, dacă trece de echipa din Andorra, în turul secund: FC Shakhtyor Soligorsk (Belarus) - CFR Cluj/Inter Club d'Escaldes (Andorra).

CAZ INEDIT ÎN FOTBALUL MONDIAL

Clubul ucrainean de fotbal Șahtior Donețk vrea despăgubiri de 50 de milioane de euro de la FIFA în compensație pentru faptul că forul mondial a decis, la finele lunii trecute, ca jucătorii și antrenorii străini care evoluează la cluburi din Rusia și Ucraina să-și poată suspenda contractele până în iunie 2023. Șahtior a depus documentele oficiale la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Șahtior vrea ca TAS să anuleze această decizie FIFA, care, conform grupării, a pus capăt discuțiilor cu alte cluburi despre transferurile unor jucători străini în valoare estimativă de 50 de milioane de euro. Clubul ucrainean ar fi vrut să-și vândă cei 14 străini pentru a compensa pierderile de după suspendarea campionatului.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu