ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

Marți, 26 iulie 2022, pompierii mureșeni au fost solicitați în cadrul a 77 de intervenții, după cum urmează: cinci incendii, patru alte situații de urgență și 68 de intervenții SMURD.

Dintre acestea, amintim:

Incendii

• În jurul orei 11.29, incendiu vegetație uscată în localitatea Ungheni. În urma incendiului, a ars vegetație uscată și un lan de grâu pe o suprafață de aproximativ un hectar.

Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș.

Cauza probabilă a producerii incendiului: scântei mecanice.

• În jurul orei 15.39, incendiu vegetație uscată produs în localitatea Țigmandru. În urma acestuia a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ trei hectare și zece baloți de circa 500 kg.

Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighișoara.

Cauza probabilă a producerii incendiului: focul deschis în spații deschise.

• În jurul orei 19.54, incendiu produs la nivelul unei prese de balotaj în localitatea Neaua, strada Principală. În urma incendiului a ars în totalitate utilajul agricol, cinci baloți și vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 400 mp.

Au intervenit pentru lichidare pompierii militari din cadrul Stației de Pompieri Miercurea Nirajului.

Cauza probabilă a producerii incendiului: scântei mecanice.

De asemenea, tot în după-masa zilei de ieri, au avut loc alte două incendii de vegetație uscată în municipiul Târgu Mureș și în localitatea Mureni, în urma cărora a fost afectată o suprafață de aproximativ 1.000 mp vegetație uscată, precum și 40 traverse de tren depozitate în afara căii ferate din proximitatea locului producerii incendiului.

Recomandăm cetățenilor să trateze cu responsabilitate acest context al temperaturilor ridicate, în aplicarea măsurilor și recomandărilor în caz de caniculă, cât și a reglementărilor în vigoare în ceea ce privește arderea vegetației uscate, a miriștii și a deșeurilor vegetale.

Măsurile, reglementările, condițiile în vigoare, precum și recomandările legate de arderea vegetației uscate/activități de lucru cu focul în contextul temperaturilor ridicate și caniculă se pot accesa atât prin intermediul comunicatelor de presă puse la dispoziție pe site (Buletin informativ (isumures.ro), prin intermediul Platformei Naționale de Pregătire în Situații de Urgență (Platforma Națională de Pregătire pt. Situații de Urgență fiipregatit.ro), cât și prin materialele publicate pe platformele de social media (Facebook/Instagram) ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Lasă un comentariu