CE ÎNSEAMNĂ NOILE CODURI POȘTALE: POȘTAȘII VOR LIVRA COLETELE LA UȘĂ, ORIUNDE DORESC DESTINATARII. COMPANIA ANUNȚĂ UN SISTEM DIGITALIZAT CU APLICAȚIE MOBILĂ, ÎN URMĂTORUL AN

Distribuie pe:

Poștașii vor livra coletele la ușă, oriunde doresc destinatarii, după ce Compania Națională Poșta Română va implementa un sistem digitalizat cu aplicație mobilă prin care fiecare utilizator va primi propriul cod poștal, a explicat compania

într-un răspuns transmis G4Media.ro.

E vorba despre noile coduri poștale anunțate de șeful companiei, cu câteva zile în urmă.

Sistemul urmează să fie implementat în cursul anului viitor și va fi o alternativă la sistemul clasic al poștei, care va funcționa în continuare.

“Concret, prin intermediul aplicației mobile, sistemul va putea propune clienților posibilitatea ca livrările să poată fi efectuate în orice locație indicată, indiferent dacă este vorba despre adresa de domiciliu personală sau o altă locație indicată prin aplicație”, a precizat Poșta Română în răspunsul transmis G4Media.ro.

Cum va funcționa concret codul poștal personal?

Poșta Română propune pieței de profil construirea unui ecosistem poștal, prin intermediul unei soluții tehnologizate care va ținti creșterea nivelului de venituri prin îmbunătățirea și eficientizarea timpilor de livrare a trimiterilor poștale. Sistemul va fi dezvoltat având la bază doi piloni: un card dedicat clienților și o platformă multifuncțională. În cadrul acestor soluții tehnologizate, noul sistem de coduri poștale ce va fi dedicat fiecărui utilizator va avea rolul de sporire a mobilității livrărilor trimiterilor poștale din țara noastră. Concret, prin intermediul aplicației mobile, sistemul va putea propune clienților posibilitatea ca livrările să poată fi efectuate în orice locație indicată, indiferent dacă este vorba despre adresa de domiciliu personală sau o altă locație indicată prin aplicație.

Vor fi folosite în continuare și actualele coduri poștale alocate geografic?

Noul sistem ce va fi propus clienților se constituie într-o alternativă la sistemul clasic de poștă, pe care Poșta Română îl va derula în continuare pentru clienții care aleg această variantă.

Când urmează să fie implementat acest proiect, cine va realiza sistemul și când va începe să funcționeze?

Procesul privind implementarea ecosistemului la nivelul operatorului național de servicii poștale se va derula pe perioada viitorului an, perioadă ce va coincide cu o campanie de informare la nivel național, dedicată consumatorilor de servicii poștale.

Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, a anunțat recent într-un interviu la Radio România Actualități că se lucrează la implementarea unui sistem de coduri poștale personale. “Credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal și indiferent unde se găsește persoana respectivă poștașul să îl găsească și să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare.”

Lasă un comentariu