CURG MEDALIILE PENTRU ROMÂNIA LA CM DE NATAȚIE

Distribuie pe:

Sportiva Bianca Costea a câștigat, duminică, medalia de aur în proba de 50 metri liber, la Campionatul Mondial de natație pentru juniori de la Lima. Ea a încheiat cursa în 25 de secunde și 35 de sutimi.

Sportiva, pregătită de Adrian Rădulescu, a fost urmată pe podium de italiencele Sara Curtis (25.53 s) și Matilde Biagotti (25.60 s). În finala probei de 1.500 m liber de la Campionatul Mondial de înot pentru juniori, Vlad Stancu, sportivul pregătit de Iulia Becheru, a cucerit medalia de bronz. Timpul său din finală a fost de 15:17.97 min.

Este a treia medalie pentru Vlad Stancu la Lima, după argintul de la 400 m liber și bronzul de la 800 m liber.

Tot duminică, David Popovici a câștigat medalia de aur la 100 metri liber. România a încheiat competiția de la Lima cu 8 medalii: 4 de aur, 2 de argint și 2 de bronz.

Premierul Nicolae Ciucă i-a felicitat pe canotorii români care au cucerit nouă medalii duminică, la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Hazewinkel, Belgia

“Felicitări canotorilor români care au strălucit la Campionatele Europene U23 de la Hazewinkel, Belgia. România conduce clasamentul pe națiuni! Mulțumită performanțelor obținute prin munca și perseverența sportivilor și celor care le-au fost alături, tricolorul românesc este din nou onorat în competițiile internaționale. Mulțumiri și recunoștință pentru ce ați realizat! Mult succes mai departe!”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

România a cucerit 9 medalii, 5 de aur și 4 de argint, duminică, la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Hazewinkel (Belgia), în 11 finale. Țara noastră a participat cu 12 echipaje și 38 de sportivi la Europenele din Belgia. (Agerpres)

Lasă un comentariu