COMUNICAT DE PRESĂ privind participarea doamnei deputat Dumitrița Gliga la sesiunea specială pentru dezarmare organizată de SCRAP Weapons și Uniunea Interparlamentară (on-line, 6 septembrie 2022)

Distribuie pe:

În data de 6 septembrie 2022, Uniunea Interparlamentară alături de SCRAP Weapons (Conceptul strategic pentru eliminarea armelor și a proliferării) a organizat, în format hibrid, o sesiune specială privind dezarmarea. La acest eveniment, doamna deputat Dumitrița Gliga, membră a delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei, a luat cuvântul în calitate de reprezentant al Adunării.

În discursul său, doamna deputat Gliga a amintit faptul că APM urmărește cu interes și îngrijorare discuțiile internaționale privind dezarmarea și proliferarea nucleară, menționând faptul că proliferarea nucleară și controlul armelor este un element esențial pentru stabilitatea și pacea în regiunea euro-mediteraneană.

Totodată, domnia sa a reiterat faptul că agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei a subminat grav eforturile comunității internaționale în ceea ce privește dezarmarea și controlul armelor nucleare. Astfel, decizia recentă a Rusiei de a bloca cea de-a zecea conferință de revizuire a Tratatului de neproliferare a armelor nucleare sau opoziția sa față de demilitarizarea centralei nucleare Zaporizhzhia din teritoriul ocupat al Ucrainei pun în mod clar și unilateral în pericol securitatea continentului european și a întregii lumi.

În încheierea intervenției sale, doamna deputat a precizat că diplomația parlamentară este esențială pentru a progresa în ceea ce privește dezarmarea, neproliferarea și controlul armelor. APM va continua să sprijine activitatea comunității internaționale, deoarece cooperarea este imperativă pentru a promova o lume sigură pentru noi și pentru generațiile viitoare.

Lasă un comentariu