SINDICATUL NAȚIONAL SPORT ȘI TINERET (SNST): MINISTRUL NOVAK A UITAT CÂȚI SUNTEM, PE MULȚI NE-A LĂSAT FĂRĂ SALARII!

Distribuie pe:

În data de 14 ale lunii ar fi fost ziua de plata a salariilor pentru cei care muncesc în instituțiile din subordinea Ministerului Sportului. Dar cei mai mulți dintre colegii din direcțiile județene pentru sport și tineret nu și-au primit salariile și nici nu li s-a spus când le vor intra banii pe carduri.

Muncim pe datorie, rușine să vă fie!

SNST a primit telefoane și mesaje de la membrii din toată țara, oamenii sunt revoltați pentru că s-au dus acasă în ziua de leafă fără niciun ban. Cei care muncesc în Sport și Tineret au cele mai mici venituri din sistemul bugetar, trăiesc din aceste salarii împreună cu familiile lor și așteaptă ziua de salariu cu calcule făcute pentru fiecare factură. Tocmai ei sunt privați de acest drept pentru care muncesc lună de lună.

Ministrul Novak a uitat de noi!?

Ministrul Sportului a uitat câți salariați suntem în subordonate și ne-a lăsat fără bani în ziua de salarii. Poate va spune din nou că exagerăm, că nu contează câteva zile de întârziere. Știm că îi este greu să înțeleagă când spunem că trăim la limita subzistenței, nu ne crede că ne descurcăm foarte greu cu salariile pentru care muncim toată luna, probabil de aceea nu a făcut niciun demers pentru majorarea salariilor noastre. E tot mai clar că suntem pe paliere diferite, ministrul nostru joacă în altă ligă, nu ne poate înțelege de la nivelul său, doar are un venit lunar de 30.835 de lei: rentă viageră de 16.635 de lei + salariul de ministru 14.200 de lei = 30.835 de lei, venit lunar. În calitatea sa de ordonator principal de credite, ministrul Sportului avea obligația legală, dar și morală, să ne informeze cu privire la întârzierea plății salariilor. Era obligat să ne anunțe că întârzie salariile, motivul și termenul până la care se amână virarea banilor.

Sport și Tineret - muncă forțată, banii, altădată!

SNST solicită intervenția Guvernului pentru deblocarea banilor și plata salariilor restante. Nivelul scăzut de salarizare din domeniul nostru de activitate nu ne permite să mai avem și întârzieri față ziua de leafă! Avem rate la bănci, iar data scadentă este ziua de salariu trecută în contractul de muncă. Fiecare zi de întârziere înseamnă penalități. Cerem soluții, la Ministerul Sportului este haos generalizat și incertitudine la toate nivelurile, nu se răspunde la adrese, nu comunică nimeni și nu se rezolvă nimic.

Echipa SNST

Lasă un comentariu