PAPA FRANCISC, IMPLICAT ÎNTR-UN SCHIMB DE PRIZONIERI ÎN UCRAINA

Distribuie pe:

Papa Francisc a declarat că a fost implicat în organizarea unui schimb de prizonieri în Ucraina, deși nu este clar rolul jucat de suveranul pontif, relatează joi dpa. El a menționat acest lucru în timpul unei întâlniri private cu iezuiții săptămâna trecută în Kazahstan, potrivit revistei La Civilta Cattolica, o publicație iezuită. Papa Francisc a afirmat că primește în mod constant vizite din partea cetățenilor și a oficialilor ucraineni care îi vorbesc despre război.

Unul dintre aceștia era un ofițer al armatei ucrainene implicat în schimburile de prizonieri și care i-a adus papei Francisc o listă cu peste 300 de prizonieri de război. Suveranul pontif a afirmat că ofițerul i-a cerut “să facă ceva pentru a face posibil un schimb (de prizonieri). Papa l-a sunat imediat pe ambasadorul rus pentru a-l întreba dacă se poate face ceva, dacă s-ar putea grăbi un schimb de prizonieri”.

Forțele ucrainene și cele ruse au făcut schimb de aproximativ 300 de prizonieri de război săptămâna trecută după alte schimburi care au avut loc de la începutul conflictului.

Întâlnirea privată a papei Francisc cu iezuiții a avut loc pe 15 septembrie în Kazahstan, după ce suveranul pontif a participat la un congres interreligios organizat în această țară.

El și-a reiterat cu această ocazie punctul de vedere potrivit căruia conflictul izbucnit în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei este un “al treilea război mondial”. (Agerpres)

Lasă un comentariu