Meșteșugarii, susținuți financiar pentru participarea la târguri și expoziții

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 805, din 12 octombrie 2017, a fost publicată procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis, prevăzută în cadrul programului național multianual pentru susținerea meșteșugurilor și a artizanatului.

Astfel, meșteșugarii și micii antreprenori care realizează produse artizanale vor putea solicita, în perioada următoare, un ajutor financiar nerambursabil pentru participarea la târguri și expoziții de profil.

Depunerea cererilor de finanțare se va realiza prin intermediul platformei online disponibile pe site-ul Agenției pentru Implementarea Programelor și Proiectelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (AIPPIMM), care vizează organizarea Târgului Național pentru Artizanat și Meșteșuguri 2017, pe durata a 3 zile, precum și susținerea micilor meșteșugari în promovarea produselor, prin facilitarea participării la acest eveniment.

În cadrul acestui târg național, beneficiarii eligibili vor putea prezenta produse proprii (meșteșugărești și de artizanat) și vor putea desfășura activități economice legate de comercializarea acestora către vizitatori, dar și încheierea unor parteneriate cu alți agenți economici.

Beneficiarii prezenți la târg vor putea organiza la standul propriu pentru vizitatorii interesați și sesiuni de ateliere de lucru, în cadrul cărora vor explica și demonstra practic cum se pregătesc și se obțin covoare țesute manual, ateliere de olărit, confecționarea măștilor, a articolelor din piele, din fier, din sticlă sau din lemn.

Bugetul alocat acestui program de finanțare este de 890.000 lei pentru organizarea târgului național pentru artizanat și meșteșuguri, dar și pentru acoperirea cheltuielilor aferente participanților la târg, fiind distribuit celor opt Oficii Teritoriale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (OTIMM).

Pentru anul 2017, prin organizarea târgului național pentru meșteșuguri și artizanat, se estimează participarea a minimum 150 de operatori economici cu obiect de activitate în domeniul meșteșugurilor și artizanatului.

Suma maximă acordată unui beneficiar pentru transport, incluzând și transportul bunurilor, nu va depăși 2.000 de lei, iar eventualele diferențe vor fi suportate integral de către beneficiar. În cazul în care beneficiarul se deplasează cu autoturismul personal, va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 de kilometri parcurși.

Vor fi asigurate și cheltuielile aferente cazării, în cuantum de maximum 1.600 lei pe beneficiar, pentru patru nopți de cazare, dar nu mai mult de 200 lei pe noapte, pe persoană.

 

 

Lasă un comentariu