O COMPANIE SPECIALIZATĂ DIN SUA CONSERVĂ CADAVRE UMANE PENTRU A LE “ÎNVIA” ÎN VIITOR

Distribuie pe:

Timpul și moartea au intrat într-un fel de “pauză” pentru anumite persoane din Scottsdale, un oraș din statul american Arizona. În interiorul unor bazine umplute cu azot lichid se află trupurile și capetele provenite de la 199 de oameni care au optat pentru a fi crio-conservați în speranța că vor putea fi readuși la viață în viitor, după ce știința va fi avansat dincolo de lucrurile de care este capabilă în prezent, informează Reuters.

Mulți dintre “pacienți”, așa cum îi numesc reprezentanții Alcor Life Extension Foundation, erau persoane aflate în stadii terminale cu cancer, scleroză laterală amio-trofică și alte boli pentru care nu există niciun tratament în zilele noastre. Procesul de crio-con-servare începe după ce o per-soană este declarată în mod legal decedată. Sângele și alte fluide sunt extrase din trupul pacientului și înlocuite cu substanțe chimice create pentru a preveni formarea cristalelor vătămătoare de gheață.

Vitrificați la temperaturi foarte scăzute, pacienții Alcor sunt plasați apoi în bazine amenajate într-o unitate din Arizona, unde vor rămâne “atât timp cât va fi nevoie până când tehnologia ne va ajunge din urmă”, a declarat Max More. Costul minim este de 200.000 de dolari pentru un trup și 80.000 de dolari doar pentru creierul unei persoane decedate. Cei mai mulți dintre cei aproape 1.400 de “membri” Alcor plătesc aceste sume desem-nând compania Alcor drept bene-ficiară a polițelor lor de viață cu o valoare egală cu costurile de crio-conservare, a precizat Max More.

Mulți profesioniști din medicină nu sunt însă de acord cu această metodă, a declarat Arthur Caplan, care conduce departamentul de etică medicală al Facultății Grossman de Medicină din cadrul Universității New York. “Noțiunea de a ne congela în viitor este una destul de științifico-fantastică și este una naivă. Singurul grup de oameni care se declară încântați de această posibilitate sunt per-soanele care se specializează în studierea viitorului îndepărtat sau persoanele care sunt interesate ca voi să plătiți bani pentru aceste lucruri”, a mai spus Arthur Caplan. (Agerpres)

Lasă un comentariu