Important! Locații de distribuire a formularelor “Cerere - Declarație pe propria răspundere” privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie

Distribuie pe:

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TÂRGU MUREȘ

DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ TÂRGU MUREȘ

Anunț

Important! Locații de distribuire a formularelor Cerere - Declarație pe propria răspundere” privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie

Începând cu data de 17.10.2022, Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș asigură distribuirea formularelor tipărite (Cerere - declarație pe proprie răspundere) necesare acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței, sezonul rece 2022-2023, și pentru suplimentul de energie.

Formularele pot fi ridicate de la sediul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, str. Gheorghe Doja nr. 9, Camera 8 (Registratură), de luni până vineri, între orele 8.00-12-00.

Totodată, formularele se regăsesc și pe site-ul Municipiului Târgu Mureș www.tirgumures.ro, secțiunea Social - Ajutor pentru încăl-zirea locuinței și supliment pentru energie sau accesând link-ul:

https://www.tirgumures.ro/index.php?option=comcontent&view=article&id=8539%3Aajutor -pentru-incalzirea-locuinei-i-supliment-pentru-energie&catid=44%3Apagini&Itemid=286&lang=ro

Ajutoarele pentru încălzire și suplimentul pentru energie se acordă în funcție de venitul mediu net lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, și de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinței, în funcție de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:

• Între 25 lei-250 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale;

• Între 50 lei-500 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie electrică;

• Între 32 lei-320 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței combustibili solizi și/sau petrolieri.

Cuantum suplimentului pentru energie, în funcție de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:

a) 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;

b) 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;

c) 10 lei/lună pentru consumul de energie termică;

d) 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri.

Ajutorul pentru încălzire se acordă pentru perioada 01.11.2022-31.03.2023, iar suplimentul pentru energie pe întreaga perioadă a anului.

Reamintim faptul că, preluarea cererilor - declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței și a suplimentului pentru energie se face începând cu data de 1 noiembrie 2022 din locația: Centrul Cultural “Mihai Eminescu” Târgu Mureș (Casa Tineretului), strada Nicolae Grigorescu nr. 19, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00.

Pentru orice alte informații vă rugăm să apelați Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș la numărul de telefon: 0365/43.08.59, pus la dispoziție publicului, de LUNI până VINERI, între orele: 8.00-15.00.

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș

Lasă un comentariu