O NOUĂ ETAPĂ DE RECRUTARE A REZERVIȘTILOR VOLUNTARI

Distribuie pe:

Pentru a acoperi toate locurile disponibile pentru anul 2022, Ministerul Apărării Naționale (MApN) va organiza, în perioada 24 octombrie - 11 noiembrie 2022, o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă.

Cei interesați să devină rezerviști voluntari pot primi, de la centrul militar zonal, județean sau de sector de care aparțin cu domiciliul, informații legate de avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare și selecție, de unitatea sanitară militară unde urmează să fie examinați medical sau de unitatea militară ori centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire inițială.

De asemenea, candidații proveniți din rândul cetățenilor fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește exprimarea opțiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceștia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele (serviciile) și specialitățile militare.

Potrivit Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari, cei ce vor să devină rezerviști trebuie să fie cetățeni români și să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani (pentru cei care optează pentru cadre militare rezerviști voluntari), respectiv între 18 și 50 de ani (pentru cei care optează pentru soldați și gradați rezerviști voluntari). (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu