PRIMIM DE LA CITITORI

Distribuie pe:

Printr-o scrisoare adresată redacției, dl GĂLBEJAN IOAN din Târgu Mureș ne sesiza unele aspecte cu privire la președinții de asociații de proprietari care conduc mai mult de o asociație, fapt ce, susține domnia sa, contravine prevederilor legale în vigoare: în articolul 56, alin 1, al Legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor se arată că președintele trebuie să fie membru al asociației de proprietari.

Domnia sa menționează și că a sesizat Primăriei Târgu Mureș că 68 de președinți conduc mai mult de o asociație de proprietari, luând în considerare tot prevederile legii anterior amintite care, la articolul 10, alin. 1, precizează: “Autoritățile administrației publice locale organizează în cadrul aparatului de specialitate al primarului un compartiment specializat în sprijinirea, îndrumarea și controlul asociațiilor de proprietari”. De la instituție a primit răspuns că legislația în materie nu indică nicio sancțiune în cazul nerespectării condițiilor.

În cuprinsul scrisorii primite la redacție se semnalează și că pe site-ul Aqauserv sunt trecute cu restanțe către companie (de aproximativ 150.000 de euro) și trei dintre asociațiile cu același administrator, motiv pentru care a fost dispusă sistarea furnizării apei potabile în perioada 5-13 septembrie 2022.

Lasă un comentariu