O zi de toamnă de neuitat la Școala Gimnazială Adămuș

Distribuie pe:

Motto: “A trecut întâi o boare/ Pe deasupra viilor,/ Și-a furat de prin ponoare/ Puful păpădiilor”. (George Topârceanu - “Rapsodii de toamnă”)

Elevii claselor V-VIII de la Școala Gimnazială Adămuș, la propunerea prof. Bogdan Corina-Carmen, au demarat un proiect cu tema “Aranjamente de toamnă”, realizând lucrări originale, interesante, care au fost expuse în fiecare clasă, spre încântarea tuturor.

La clasa a V-a, pentru întocmirea lucrărilor, elevii au folosit materiale din natură, iar eleva Ruja Maria a afirmat: “Mi-a plăcut foarte mult să particip la acest proiect”.

Elevii din clasa a VI-a au combinat materialele din natură cu alte tipuri de materiale, lucrările finale având o tehnică deosebită și o cromatică specială.

Elevul Puia Cătălin Andrei, din clasa a VII-a, a spus că: “Prin lucrarea Peisaj de toamnă am încercat să reprezint o parte din natură”.

În acest spirit al toamnei, cadrele didactice și elevii au participat la activitatea intitulată “Sărbătoarea toamnei și a Halloween-ului”, într-o atmosferă plină de bucurie și entuziasm. Scopul acestei activități a fost dezvoltarea simțului estetic, a creativității, a lucrului în echipă, asumarea de responsabilități, socializarea și utilizarea unor tehnici ingenioase în realizarea lucrărilor specifice acestui anotimp.

Prima probă, “Decor de toamnă”, a constat în amenajarea de către elevi a unui colț de toamnă în fiecare clasă, cu dovleci, fructe, desene, castane, îndrumați de profesorii diriginți: Tătar Melania, la clasa a V-a, Mărginean Ramona, la clasa a VI-a, Szentgyorgyi Diana, la clasa a VII-a și Mîț Elena, de la clasa a VIII-a.

În cadrul celei de-a doua probe, “Poezii de toamnă” elevii au recitat poezii scrise pe foi colorate și înrămate cu Frunze, coordonați de doamnele profesor Boar Maria Adina și Tătar Melania.

A urmat proba “Povești de groază”, în care elevii pregătiți, de doamna profesor Szentgyorgyi Diana, au citit povești inventate sau preluate din diferite surse.

Proba a patra “Carnaval de toamnă-Halloween” a fost o provocare pentru elevi, care s-au costumat și au interpretat cu mult talent diferite personaje.

La ultima probă, “Ghicitori de toamnă”, elevii au răspuns la ghicitorile specifice temei.

Pentru străduința și implicarea lor, elevii au fost premiați, individual și pe clase, pentru fiecare probă în parte de doamna director, prof. Boar Maria Adina. Premiile au constat în diplome editate de domnul profesor Indreica Vasile, care a surprins în imagini momentele de la activitate, dar și rechizite școlare, oferite de BOSCH AUTOMOTIVE S.R.L.. Cu această societate se dorește în continuare o bună colaborare și un parteneriat durabil.

Dovleacul cu bomboane a fost premiul surpriză.

“Proiectul Aranjamente de toamnă a fost instructiv, iar Sărbătoarea toamnei o activitate distractivă, prin implicarea în decorațiuni și petrecerea timpului cu colegii”, a punctat eleva Otvos Andreea, din clasa a VIII-a.

“Ne vom aminti cu drag de această zi”, “Ne-a plăcut foarte mult, ne-am distrat” , “Am glumit, am râs, a fost o zi specială”, “Ne-am simțit foarte bine”, au fost câteva dintre impresiile elevilor.

Echipa de fotbal pregătită de profesorii Szilagy Reka și Vereș Levente a participat la Campionatul de fotbal, desfășurat la Școala Gimnazială “Fogarasi Samuel”, ocupând locul 3.

Cu siguranță vom avea parte și de alte întâlniri, în care dascălii și elevii vor colabora pentru a desfășura activități cât mai frumoase.

Prof. Bogdan Corina-Carmen

Lasă un comentariu