La sfârșitul săptămânii trecute, razie cu efective mărite în Târgu Mureș. Amenzi de peste 10.000 de lei

Distribuie pe:

În data de 5 spre 6 noiembrie 2022, în intervalul orar 20.00-02.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș au desfășurat o acțiune cu efective mărite pe raza municipiului în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea infracționalității stradale, creșterii vizibilității și autorității polițienești, precum și pentru prevenirea, identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională.

Astfel, au fost legitimate 258 de persoane și controlate 178 de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.730 de lei. Dintre acestea, 18 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G 195/2002R și 1 conform Legii 333/2003.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 3 permise de conducere, au retras 3 certificate de înmatriculare și au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș și a lucrătorilor din cadrul Direcției Poliției Locale Târgu Mureș.

Exemplu: La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 22.50, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Târgu Mureș au depistat, pe strada Piața Trandafirilor, un tânăr în vârstă de 29 de ani, care a condus un autoturism, având permisul de conducere suspendat și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date de către polițiști, a rezultat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere suspendat.

Pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul pe drumurile publice pentru care legea prevede obligativitatea permisului de conducere de către o persoană care are permisul de conducere suspendat” și “conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Acest gen de acțiuni vor continua și în perioada următoare, deoarece scopul nostru îl reprezintă siguranța dumneavoastră!

Compartimentul Relații Publice al IPJ Mureș

Lasă un comentariu