Vedete ale fotbalului uniți pentru campania “Fotbalul Unește Lumea”

Distribuie pe:

Vedetele fotbalului Hassan Al-Haydos, Alisson Becker, Karim Benzema, Lucy Bronze, Didier Drogba, Giulia Gwinn, Kaka, Robert Lewandowski, Carli Lloyd, Edouard Mendy, Lionel Messi, Neymar, Emmanuel Petit și Cristiano Ronaldo au contribuit la videoclipurile de lansare a campaniei “Football Unites the World”, organizată de FIFA, informează EFE.

Această campanie “demonstrează capacitatea inegalabilă a fotbalului de a uni oameni” și va continua pe tot parcursul Cupei Mondiale 2022 din Qatar.

Pentru președintele FIFA, Gianni Infantino, “fotbalul unește oamenii ca nimic altceva, iar Cupa Mondială va fi o sărbătoare a acestei unități și pasiuni pentru jocul pe care îl iubim atât de mult”.

“În timp ce fotbalul este și trebuie să fie principalul nostru centru de atenție, Cupa Mondială este și despre valori care se extind cu mult dincolo de teren. Suntem foarte încântați că vedetele fotbalului de ieri și de azi ni s-au alăturat pentru a proteja, hrăni și promova aceste valori fundamentale, care sunt atât de importante pentru miliardele de oameni din întreaga lume care sunt entuziasmați de fotbal”, a subliniat Infantino.

“Campania este aici pentru a sărbători fotbalul, iar jucătorii ne-au oferit un început perfect, dar sportul nostru este și despre suporteri. În acest sens, dorim ca ei să facă parte din sărbătoarea globală și, de aceea, invităm fanii din întreaga lume să-și arate pasiunea pentru fotbal pe rețelele de socializare și, prin urmare, să dea un exemplu al modului în care fotbalul unește lumea”, a mai afirmat președintele FIFA.

“FIFA va selecta unele dintre cele mai bune imagini și le va expune în timpul Cupei Mondiale FIFA, care va începe duminică, 20 noiembrie, cu meciul Qatar - Ecuador, pe stadionul Al Bayt, și care se va încheia cu finala care se va disputa pe stadionul Lusail duminică, 18 decembrie”, a adăugat Gianni Infantino.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu