Arcul cu săgeţi, un prieten bun pentru distracţie

Distribuie pe:

Târgumureşeanul Bogdan Karoly, om umblat prin Europa, a introdus în aria locală de divertisment un sport mai puţin practicat pe la noi, şi anume tirul cu arcul şi săgeata.

Noi l-am întâlnit în Sovata, unde le oferea turiştilor de toate vârstele posibilitatea să îşi testeze abilităţile de vânători, la doar un leu tragerea cu săgeata. Pentru veridicitate, ţinta era un cerb desenat pe o planşă, iar punctajul era calculat în funcţie de zona în care era lovit.

Cei mai entuziaşti s-au dovedit a fi copiii care, după ce ascultau cu foarte mare atenţie instructajul obligatoriu, îşi coordonau cu migală poziţia de tragere, astfel încât satisfacţia punctajului obţinut să fie cât mai intensă.

„Se ştie de când lumea că orice bărbat are instinct de vânător. În ţările din vestul Europei pe care

le-am vizitat, am remarcat că nu există manifestare culturală sau de divertisment în care să nu li se ofere participanţilor ocazia de a-şi încerca talentul de vânător. Pe lângă faptul că acest sport se practică în aer liber, el îţi solicită atenţie, concentrare, forţă şi curaj, dar îţi dă şi multă satisfacţie. Pentru copii, arcul cu săgeţi este o variantă de distracţie mult mai sănătoasă decât navigarea pe in-ternet sau alte jocuri desfăşurate în spaţii închise", crede domnul Karoly.

Într-adevăr, poate n-ar fi lipsit de interes pentru elevi ca un astfel de sport să fie inclus în programul „Şcoala altfel".

Lasă un comentariu