Papa Francisc “Vor veni vremuri și mai cumplite pentru omenire”

Distribuie pe:

În cadrul liturghiei oficiate duminică, în Bazilica San Pietro din Cetatea Vaticanului, Papa Francisc (în vârstă de 85 de ani), a vorbit despre “semne ce prevestesc pustiiri și distrugeri și mai cumplite”, avertizând că urmează o perioadă întunecată pentru întreaga omenire.

În omilia rostită cu acest prilej, suveranul pontif a spus: “Trăim vremuri amare, pline de furie, de zgomotul războiului, de nedreptătăți ce se adâncesc tot mai mult, de foamete, sărăcie și suferință”, și că, în aceste momente “tulburi și întubnecate”, viziunea sa asupra viitorului apare cu “mai multe semne ce prevestesc o și mai mare deznădejde, o și mai cumplită pustiire”.

Papa Francisc a evidențiat că și în prezent, în numeroasele răscruci dureroase ale istoriei noastre actuale, nu suntem singuri: Crăciunul este “un timp favorabil al mântuirii, în care Domnul, prin Fecioara Maria, continuă să ne dăruiască pe Fiul Său”, care ne cheamă la fraternitate, la renunțarea la egoism, indiferență și antagonism, îndemnându-ne să ne ocupăm “fără întârziere unii de alții, să întindem mâna către frații și surorile noastre uitați și abandonați de societățile de azi, consumiste și indiferente”.

Papa Francisc a evocat versetul biblic potrivit căruia “Dumnezeu, care a iubit atât de mult lumea, ne-a trimis pe fiul Său “născut dintr-o femeie”, pentru ca “oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică”.

La 12 decembrie, Biserica catolică a celebrat comemorarea liturgică a Fericitei Fecioare Maria de la Guadalupe. (sursa și foto - dailymail.co.uk /Pope-warns-seen-omens-greater-destruction-desolation-mankind) (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu