Rugby: Lotul României s-a reunit pentru amicalul cu Italia

Distribuie pe:

Lotul echipei selecționate secunde de rugby a României s-a reunit, luni, în primul stagiu de pregătire din 2023, pentru partida cu Italia A, din 21 ianuarie, staff-ul tehnic condus de Eugen Apjok convocând 35 de jucători, se arată într-un comunicat al Federației Române de Rugby.

“Echipa națională de rugby a României s-a reunit în primul stagiu de pregătire din 2023. Staff-ul tehnic condus de Eugen Apjok a selecționat pentru acest cantonament 35 de jucători, toți evoluând în campionatul intern. Singurul jucător din afara României este Robert Irimescu, care evoluează în SUA, la Rugby United New York, aceasta fiind prima lui convocare. Stagiul a debutat ieri, 9 ianuarie, la București și se va încheia cu un meci de pregătire, care va avea loc pe 21 ianuarie, la Viadana (Italia), România A urmând să întâlnească Italia A”, precizează sursa citată.

Antrenorul României, Eugen Apjok, a afirmat că prin acest stadiu va încerca să îi mențină pe jucători într-o formă cât mai bună.

“Este practic o reacomodare la efort pentru jucătorii din țară, deoarece în această primă parte a pregătirii, accentul va fi pus pe cei care evoluează în campionatul intern, pentru că cei din Franța deja se află în competiție, la cluburile lor. Este foarte important să reușim să îi menținem pe jucători într-o formă cât mai bună în această perioadă fără meciuri pentru a putea să abordăm cât mai bine competiția europeană care începe în februarie”, a declarat Eugen Apjok.

Acest cantonament reprezintă practic debutul pregătirii pentru Rugby Europe Championship, competiție care va avea un nou format din acest sezon, “stejarii” urmând să debuteze pe 4 februarie, la București, în compania Poloniei.

Reprezentativele secunde ale României și Italiei s-au întâlnit și în decembrie 2021, tot într-un meci de pregătire, ce a avut loc la Parma, când Italia Emergenti a dispus de România A cu scorul de 50-26.

Lotul României A: Linia 1: Dorin Tică, Alex Savin, Ciprian Chiriac, Tudor Butnariu, Eugen Căpățână, Florin Bărdașu, Vasile Bălan, Rareș Straja, Laurențiu Nica,

Linia a doua: Florian Roșu, Lucian Mureșan, Ștefan Iancu, Johan van Heerden,

Linia a treia: Vlad Neculau, Dragoș Ser, Damian Strătilă, Kamil Sobota, Alexandru Alexe, Kemal Altinok, Robert Irimescu,

Mijlocași la grămadă: Gabriel Rupanu, Alexandru Țiglă, Alin Conache,

Mijlocași la deschidere: Gabriel Pop, Tudor Boldor, Mihai Mureșan,

Aripi: Marius Simionescu, Stephen Shennan, Mihai Lămboiu, Romeo - Corrado Ștețco,

Centri: Tangimana Fonovai, Vlăduț Popa, Cosmin Iliuță,

Fundași: Paul Popoaia, Robert Neagu.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu