Se caută o nouă locație pentru Piața de Vechituri din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a pronunțat o decizie conform căreia imobilul din str. Călărașilor nr. 107 (fosta cazarmă de lângă Podul Mureș) unde funcționează și Piața de Vechituri a orașului să revină în patrimoniul Ministerului Apărării Naționale din patrimoniul municipiului Târgu Mureș.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureș, Cristina Pruteanu, a declarat pentru cotidianul nostru că “în urma unei Decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Municipiul Târgu Mureș este obligat să cedeze imobilul situat pe strada Călărașilor nr. 107, Piața de vechituri, spre administrare Ministerului Apărării Naționale. Cedarea se va face în urma adoptării unei hotărâri de consiliu local. Noi, ca municipalitate, împreună cu Consiliul Local, depunem toate eforturile pentru a identifica o altă locație pentru Piața de Vechituri, iar târgumureșenii vor fi anunțați în timp util asupra noului spațiu”. Conform informațiilor noastre, municipalitatea trebuie să găsească cât de repede posibil o altă locație, cei de la MapN grăbindu-se să preia în patrimoniu imobilul de pe strada Călărașilor.

Piața de Vechituri este frecventată, duminică de duminică, de mii de târgumureșeni, dar și de persoane venite chiar din afara județului, fiind una dintre cele mai căutate din Transilvania. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu