484 de dosare de daună deschise după cutremurele din Gorj

Distribuie pe:

Un număr de 484 de dosare de daună au fost deschise până joi în urma cutremurelor din Gorj, produse în zilele de 13 și 14 februarie, iar pentru trei dintre acestea, PAID a efectuat deja plata daunelor, în valoare de aproximativ 15.000 de lei.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PAID, în total, pentru dosarele avizate până în prezent, a fost constituită o rezervă de daună de peste 3 milioane de lei.

Polița PAD este baza sistemului de asigurare a locuinței, acoperind pagube produse de cutremur, alunecare de teren și inundații, în limita a 20.000 de euro. Pentru asigurarea bunurilor, a valorii totale a locuinței sau a altor riscuri, este necesară o poliță facultativă.

În context, miercuri, Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România a atras atenția că, la nivel național, doar 20% dintre locuințe sunt protejate printr-o asigurare obligatorie PAD, iar în județul Gorj,procentul este chiar și mai mic, respectiv de circa 9%, în condițiile în care cutremurul reprezintă unul dintre principalele riscuri identificate de români în legătură cu locuințele. (Agerpres)

Lasă un comentariu