Horațiu Suciu: Avem o imagine despre cum va arăta noul Institut al Inimii de la Târgu Mureș

Distribuie pe:

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, dr. Horațiu Suciu, a prezentat, joi, imaginea viitorului Institut al Inimii din Târgu Mureș, pentru care s-a obținut o finanțare de aproape 105 milioane de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), acesta fiind obiectivul situat pe primul loc din România în strategia de dezvoltare a sistemului de sănătate.

“Deocamdată este doar pe hârtie și sperăm ca în continuare să nu mai avem poticneli, pentru că știm cu toții că de multe ori se pornește cu intenții bune, cu entuziasm, cu bucurie la drum și ne mai împotmolim, uneori se mai întâmplă. Eu sper ca să fie un drum care să fie continuu și atât licitațiile care urmează și toate aceste părți de birocratice să fie fără poticneli. Mă bucur că deja avem o imagine asupra cum ar trebui să arate acest institut și asupra poziției lui. Așa cum am menționat de mai multe ori, Institutul Inimii nu pleacă niciunde. Își face o casă nouă tot în apropierea spitalului, pentru că noi constituim o unitate funcțională alături de Spitalul Clinic Județean de Urgență. Ne tratăm pacienții împreună. Sunt multe situații în care avem nevoie unii de ceilalți, dar pe de altă parte, în acest moment, scopul principal al acestui obiectiv este de a crește numărul de proceduri, de a crește numărul de pacienți care pot să beneficieze de proceduri de diagnostic și tratament în bolile cardiovasculare și nu doar să creștem acest număr”, a declarat dr. Horațiu Suciu, în cadrul unei conferințe de presă organizate de PNL Mureș.

Dr. Horațiu Suciu a precizat că noul Institut al Inimii din Târgu Mureș va crește cu 50% numărul de proceduri și, în același timp, va asigura condiții de tratament și cazare demne de secolul 21.

“Deci avem o imagine cum ar trebui să arate, precum vedeți proiectul se încadrează în planul urbanistic zonal al municipiului și respectă delimitările respective. Este în parcul din fața spitalului. Acolo este un sens giratoriu, se va face și un drum de acces pe sub liziera pădurii, către partea din spate a spitalului. Și sunt convins că se va schimba complet în bine imaginea acestei părți a orașului nostru din toate punctele de vedere și să nu uităm, în primul rând, în folosul pacienților cu boli cardiovasculare și nu numai atât, ci și în folosul specialiștilor noștri care vor putea să lucreze în niște condiții compatibile cu ceea ce trebuie să fie în vremurile noastre”, a subliniat dr. Suciu.

Doctorul crede că proiectul se va finaliza până la mijlocul anului 2026 și a apreciat sprijinul Ministerului Sănătății, a autorităților locale și județene, precum și susținerea europarlamentarului Cristian Bușoi pentru acest proiect.

La conferința de presă de la sediul PNL Mureș au mai participat europarlamentarul Partidului Național Liberal, Cristian Bușoi, președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, prim-vicepreședintele PNL Mureș, Mara Togănel și președintele comisiei de sănătate din cadrul PNL Mureș, Ovidiu Butuc.

Lasă un comentariu