Claudia Bobocea, medaliată cu argint la Campionatele Europene de atletism în sală, de la Istanbul

Distribuie pe:

Sportiva română Claudia Mihaela Bobocea (30 de ani) a câștigat medalia de argint în proba de 1.500 m, sâmbătă seara, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul. Claudia Bobocea a fost cronometrată cu timpul de 4 min 03 sec 76/100 - cel mai bun timp al carierei. Aceasta a fost devansată de britanica Laura Muir, multiplă medaliată la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene, înregistrată în 4 min 03 sec 40/100. Medalia de bronz a revenit polonezei Sofia Ennaoui, în 4 min 04 sec 06/100. Calificată în finală cu cel mai bun timp (4 min 07 sec 63/100), medalia de argint de la europene reprezintă cea mai mare performanță din istoria sportivei din București. România cucerise ultimele medalii la Europenele indoor în 2015, la Praga, unde Marian Oprea (triplusalt) și Florentina Iușco (lungime) au urcat pe treapta a treia a podiumului. România a participat cu 14 sportivi, șapte fete și șapte băieți, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul (2-5 martie), care reunesc 593 de atleți din 47 de țări, 301 la masculin și 292 în feminin.

Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Bahrainului

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull Racing), campionul mondial en-titre, a câștigat, duminică, Marele Premiu al Bahrainului, prima cursă de F1 din acest an. Pe circuitul de la Sakhir (Bahrain), piloții de la Red Bull Racing au făcut legea. Max Verstappen s-a impus în primul Mare Premiu al anului 2023, iar Sergio Perez a fost al doilea în clasament. Pentru Verstappen este prima victorie pe acest circuit. Veteranul Fernando Alonso (Aston Martin), la 41 de ani, a reușit să termine pe podium, cucerind locul 3, după o cursă extraordinară. Alonso se află la al doilea podium reușit în ultimii doi ani, după cel din Qatar, în 2021. Carlos Sainz (Ferrari) a fost al patrulea, iar Lewis Hamilton (Mercedes) a încheiat pe poziția a cincea. Lui Charles Leclers (Ferrari) i-a cedat motorul și monegascul a fost nevoit să abandoneze în turul 41.

SuperLiga de fotbal

Etapa a 29-a a SuperLigii de fotbal a debutat vineri, 3 martie, cu jocul U Cluj - Farul Constanța 2-0, scor. Sâmbătă, 4 martie, au avut loc meciurile: U Craiova 1948 - FC Botoșani 1-0 și Rapid București - AFC Hermannstadt 0-1. Duminică, 5 martie, s-au disputat întâlnirile: CS Mioveni - Chindia Târgoviște 2-0, Petrolul Ploiești - Universitatea Craiova 0-1 și UTA Arad - FCSB 3-1.Ultimele partide ale etapei au fost programate luni, 6 martie: FC Voluntari - FC Argeș și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - CFR Cluj. Momentan, in clasament lider a rămas Farul Constanța (cu 61 de puncte), urmată de campioana CFR Cluj (cu 59 de puncte) și FCSB (cu 54 de puncte). Pe locul 4 se afla Rapid cu 52 p, urmata pe locul 5 de Univ. Craiova cu 51 p. Locul 6 pentru play-off este ocupat de Sepsi Sf. Gheorghe - 41 p. În play-off s-au calificat deja Farul, CFR, FCSB, Rapid și Universitatea Craiova, iar U Cluj (cu 34 de puncte), Petrolul Ploiești (cu 33 de puncte), FC Voluntari (cu 32 de puncte), Chindia Târgoviște, FC Botoșani (cu câte 31 de puncte), Hermannstadt (cu 29 de puncte), UTA Arad (cu 27 de puncte), FC Argeș (cu 26 de puncte) și CS Mioveni (cu 21 de puncte), nu mai pot părăsi zona play-out.

România, învinsă de Georgia în semifinalele Rugby Europe Championship

Naționala de rugby a României a fost învinsă, duminică, în deplasare, de selecționata Georgiei, în semifinalele Rugby Europe Championship. Georgia s-a impus cu scorul de

31-7 în partida de la Tbilisi. Georgia va întâlni în finală echipa Portugaliei, care a trecut în penultimul act de Spania, scor 27-10. România și Spania vor juca finala mică, la 19 martie.

Gimnasta Sabrina Voinea, două medalii de aur la Cupa Mondială

Aflată la primul său concurs rezervat senioarelor, gimnasta Sabrina Voinea, în vârstă de doar 15 ani, a cucerit, sâmbătă, două medalii de aur la puternicul concurs de la Doha, din Qatar, din cadrul Cupei Mondiale. Sabrina s-a impus în finalele de la bârnă și sol, după ce vineri, în finala de la sărituri, s-a clasat pe locul V. Un alt gimnast român, Andrei Muntean a fost foarte aproape de o medalie, acesta terminând pe cea de-a 4-a poziție în finala de la paralele.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu