Conferință duhovnicească susținută de către Preasfințitul Părinte Episcop Macarie în protopopiatul Reghin

Distribuie pe:

Duminică, 12 martie 2023, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, a susținut o conferință duhovnicească pe Valea Mureșului Superior, intitulată generic “Plete cărunte, inimi creștine tinere”. Evenimentul a avut loc la orele după-amiezii, în sala de evenimente a Complexului “E-Mol” din localitatea Morăreni. Manifestarea a fost organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, de către Protopopiatul Ortodox Reghin, prin Centrul Cultural-Catehetic și Pastoral “Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” al Văii Mureșului Superior.

La eveniment a fost prezent părintele protopop Valentin Vârva și numeroși preoți din protoieria Reghin, alături de care s-au aflat doamna Mara Togănel, Prefectul Județului Mureș, oficialități centrale și locale, oameni de cultură, precum și un număr mare de credincioși din zonă. Părintele Sergiu Andone, coordonatorul Centrului Cultural-Catehetic și Pastoral “Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, a fost cel care a adresat cuvântul de bun venit invitatului, subliniind faptul că este prima conferință susținută de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie pe Valea Mureșului Superior. În cadrul conferinței, Preasfinția Sa a evidențiat rolul important al celor vârstnici în societate, punându-le la suflet celor prezenți importanța cinstirii de către tineri a celor care au ajuns la căruntețile bătrâneții. Conferința duhovnicească a fost încununată de Corul “Ecclesia” al preoților din protopopiatul Reghin, care au interpretat mai multe cântece religioase specifice Postului Mare.

La finalul evenimentului părintele protopop Valentin Vârva a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Macarie Drăgoi pentru seara duhovnicească deosebită și pentru cuvintele și învățăturile pe cale le-a pus la inimile celor prezenți. Evenimentul cultural-duhovnicesc a fost realizat prin efortul primăriilor, al preoților și credincioșilor din parohiile Văii Mureșului Superior, și se înscrie în lista activităților dedicate Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești.

Pr. Sorin Sîplăcan

Lasă un comentariu